montysp 27.02.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 WitamPlanuje wykonac wentlacje mechaniczna na przewodach elastycznych fi 75.Od skrzynek do anemostatów beda ok 5-8mb długośći.Ilość doprowadzonych przewodów do skrzynek rozdzielczych planuje tak:NawiewPokoje po jednym przewodzie do anemostatuSalon 2 przewody do anemostatuWyciąg:Kuchnia + Łazienka po 2 przewody do anemostatuJadalnia jeden przewód.Dajcie informacje ile macie przewodów popodpinanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RychuRychu1 27.02.2017 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 W zależności od pomieszczeń jakie posiadasz. Nawiewy:Do pokoi, sypialni, gabinetu,garderoby, pralni - po 1 przewodzie.Do sypialni małżeńskiej - 2 przewody.Do salonu - 3 przewody (podziel na 2 anemostaty). Wywiewy:Zsumuj ilość rur w nawiewach i tyle samo daj rur na wywiewy.Podziel na łazienki, wc i kuchnię mniej więcej po równo, ewentualnie do kuchni 1 przewód mniej. Ja jadalnię mam połączoną z salonem i kuchnią i dodatkowo nic nie dodawałem.Generalnie jeśli zrobisz taki układ to sprawdzi się w większości przypadków.Schematy są powtarzalne, pełno ich tu na forum.Centralę dobierz taką aby na minimum w zimie zapewniła Ci wystarczająca wymianę a jednocześnie nie przesuszyła domu i domowników (to często trudniej pogodzić).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.03.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Do pokojów lepiej dać po dwa przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts