piotrecki 02.01.2018 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) A tak z ciekawości to liczyłeś jaki jest koszt postawienia m2 takiej ściany? Chodzi mi o materiał + zaprawa. Ja jak robiłem porównania przed budową to akurat tego materiału w ogóle nie brałem pod uwagę... A koniec końców murowałem z ceramiki poryzowanej (). Tak więc ciekaw jestem jak to by się kalkulowało przy maxie... Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.01.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 A tak z ciekawości to liczyłeś jaki jest koszt postawienia m2 takiej ściany? Chodzi mi o materiał + zaprawa. Ja jak robiłem porównania przed budową to akurat tego materiału w ogóle nie brałem pod uwagę... A koniec końców murowałem z ceramiki poryzowanej (porotherm). Tak więc ciekaw jestem jak to by się kalkulowało przy maxie... Szczerze mówiąc to nie robiłem porównania - chcę ceramikę tradycyjną, bez P+W więc wybór sprowadził się do maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 06.01.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Tak z ciekawości, czemu się zdecydowałeś na ceramikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 06.01.2018 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Tak z ciekawości, czemu się zdecydowałeś na ceramikę? Po to żebyś kolejny raz mógł w tym temacie wypunktować jej wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stafik73 22.02.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 A czy ktoś może wybudował dom z pustaków leca blok. Czy dawał zbrojenia pod oknami , czy dodatkowo jakieś zbrojenia stosował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.02.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Leca to keramzytobeton, a nie ceramika. Czytałem, że niektórzy producenci pustaków keramzytobetonowych zalecają dawać zbrojenie w spoinie co kilka warstw bloczków (chyba co 3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 22.02.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Panowie budowaliście z Porothermu 25 P+W "zwykłego" czy też z tej odmiany ekonomicznej E3? E3 niby tańszy ale jakoś mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nankatsu 22.02.2018 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Panowie budowaliście z Porothermu 25 P+W "zwykłego" czy też z tej odmiany ekonomicznej E3? E3 niby tańszy ale jakoś mnie nie przekonuje. U mnie jest wymurowany z tego pustaka garaż i część piętra (nad garażem). Problemów szczególnych nie zaobserwowałem Jest to pustak trochę odchudzony względem standardowego PTH 25 cm. Jest tam więcej powietrza, więc jest klasyfikowany do trzeciej grupy elementów murowych. To nic takiego - spora część konkurencji wyrobów Wienerbergera jest właśnie w tej najniższej klasie i nikt się tym szczególnie nie przejmuje. U nas w Polszy liczy się cena A ten pustak jest tańszy, bo jest w nim więcej powietrza, a mniej ceramiki. Z mojego doświadczenia wychodzi, że to pełnowartościowy produkt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts