Kei92 27.02.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Witam,Chciałbym samodzielnie wykonać wylewkę w pokoju w bloku na 1 piętrze. Pokój ma 13m2 a grubość tej wylewki musi mieć 2 cm. Nie interesuje mnie wylewka samopoziomująca gdyż chyba jest najdroższa. Proszę o porady jakich materiałów miałbym użyć do wykonania takiej wylewki. Nie chodzi mi tutaj o konkretny produkt tylko z czego to zrobić i w jakich proporcjach. Zastanawiam się czy taki produkt https://www.leroymerlin.pl/materialy-budowlane/zaprawy-i-tynki/wylewki/wylewka-betonowa-b-30-25-100-mm-30-mpa-axton,p408174,l372.html jest gotową mieszanką do rozrobienia z wodą czy należy jeszcze z czymś to wymieszać? Trzeba to wzmacniać dodatkowo jakąś siatką zbrojeniową i wykonywać dylatacje przy ścianach? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eltonjohn 27.02.2017 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Co do podlinkowanego produktu to mieszasz tylko z wodą, zawsze warto wzmocnić takie coś siatką. Martwiąca jest natomiast planowana grubość tej wylewki, według mnie 3 cm to jest absolutne minimum, inaczej będzie pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kei92 27.02.2017 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Co w takim razie proponujesz na taką grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts