Anitas 03.09.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Właśnie uzgadniamy projekt domu, nie chcę popełnić błędu (mam dosyć wąskich ciągów komunikacyjnych). Jaka szerokość jest optymalna??? Będę wdzięczna również za podpowiedź dotyczącą umieszczenia klatki schodowej (piwnica i użytkowe poddasze). Proszę pomóżcie! Będę wdzięczna również za zdjęcia Waszych pomysłów na rozwiązanie tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 03.09.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 wg przepisów min. to 140cm. Uwarunkowane jest to tym, że otwarte drzwi nie przesłaniają całkowicie przejścia.160cm spokojnie wystarcza na to, aby otworzyć po przeciwnych stronach drzwi i nie zrobić sobie krzywdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitas 03.09.2004 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Czy to nie jest zbyt wąsko? Myślałam o 2 m. Moi teściowie mają 1,5 m i narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.09.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 My mamy tylko jeden taki korytarzyk, dl.3,5m szeroki na 1,2 , laczy hol z kotlownia, jest z niego 2 wejscie do kuchni oraz glowne do lazienki. Mysle, ze bedzie dobrze. Architekt chyba cos wspominala, ze nie powinno byc weziej. Schody zabiegowe ,murowane, w holu polaczonym z jadalnia. Duzo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitas 03.09.2004 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Co to są schody zabiegowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 03.09.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 160cm - Taka szerokość najzupełniej wystarczy.Oczywiście im dłuższy korytaż tym powinien być szerszy.U mnie ma ok 4m - łączy schody z kuchnią. Od niego odchodzą drzwi do łazienki i gabinetu oraz jest otwór łączący go z pokojem dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 03.09.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 schody zabiegowe to takie, które zakręcają w innym kierunku np. w bok lub spowrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitas 03.09.2004 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Interesuje mnie jeszcze jaka przestrzeń powinna dzielić leżace na przeciw siebie: drzwi z wykusza i schody na poddasze użytkowe. Liczę na komfort w przemieszczaniu się i zachowanie intymności wejścia na strefę poddasza. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts