dwiecegly 28.02.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Witam Robie sam ocieplenie i mam parę pytań odnośnie ocieplenia wokół okna. 1. Jak dużo powinno zachodzić ocieplenie na profil ościeznicy? Wyczytałem że nawet do połowy ościeżnicy ale wydaje mi się to za dużo, tymbardziej jeśli potem przyjdzie jeszcze siatka (listwa przyokienna) i klej i tynk czyli przynajmniej 1cm. Jeśli ościeżnica ma ma jakieś 7-8cm to miałbym zasłaniać styropianem 4cm ? Jeśli dam 2cm plus 1cm kleju i tynku to chyba bedzie ok ? Zaznaczyłem to na rysunku jako wymiar X. 2. Czym wypełnić szczelinę między styro a ościeżnicą - dając ok pol centymetra kleju cementowego, czasami nawet 1cm jesli sciana bedzie nierowna to powstanie tam taka sama szczelina (zaznaczona na rysunku). Czym to wypełniać? Pianką? Wydaje mi się że to bedzie wypływać i brudzić okno a przy wycinaniu tego bedzie się rysować profil. Jak z tego wybrnać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 28.02.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 @dwiecegly Jeśli zastosujesz taką listwę przyokienną, to niczego nie pobrudzisz. http://bellaplast.com.pl/monta-listew-przyokiennych-bp13-step-by-step/Też będę na wiosnę ocieplał ściany, a już wypróbowałem wewnątrz listwy tego producenta. Wewnątrz też będzie tynk cienkowarstwowy, a na razie obrobione glify okien. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 28.02.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Popieram opinię cezary.pl - u mnie też wszystko szło na podobnych listwach i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 28.02.2017 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 A ile nasuwanie płyty styro na ościeżnice? Listwy mam kupione, jutro sprawdze czy to jest taki sam system. W tym poradniku nie ma jednak nic o tej szczelinie w którą chce wpuszczać piankę. Wy tez chcecie zastosować piankę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 01.03.2017 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Ja nasuwałem ok 3cm, szczelinę o której piszesz zapianowałem klejem (kleiłem na klej w pianie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ampierniak 01.03.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 również o tym myślałem, ale raczej myślałem o taśmie rozprężnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 03.03.2017 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Witam, właśnie ruszam z tynkami i pytańko nt. listew przyokiennych -co wymagać od wykonawcy, jakiej listwy nie najdroższej ale prznajmniej OK? Pytam, bo słyszałem, że takie naprostsz/najtańsze rodzą problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 05.03.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Ocieplajcie szpalety wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts