polskimnich 28.02.2017 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Witam, Mam u siebie założone niedawno panele podłogowe firmy Alloc (wysokociśnieniowy laminat HPL) i zauważyłem, że pod światło widać na niektórych panelach ślad / cień, tak jakby panel był niedomyty lub miał niejednorodną strukturę laminatu. Tego śladu oczywiście nie da się zmyć i jest on widoczny wyłącznie pod światło – pod innym kątem jest to niewidoczne. Zgłosiłem to do dystrybutora, gdyż w mojej ocenie jest to niejednorodna powłoka na końcówce paneli i dla mnie jest to wada. Dystrybutor uważa jednak, iż jest to normalny efekt wynikający z produkcji, którego nie da się uniknąć. Tłumaczy to tym, iż kawałki laminatu na końcówkach mogą mieć inną strukturę. Podobno przy drewnianej podłodze, która byłaby olejowana również byłoby widać takie ślady. Odczytałem to wyjaśnienie, że taki jest urok tych paneli. Chciałbym jednak zrobić „Sprawdzam”, dlatego chciałem zasięgnąć opinii innych osób na ten temat. Czy rzeczywiście taki jest urok tych paneli i muszę się do tego przyzwyczaić, czy jednak jest to wada produkcyjna? Jeśli wada, to jakie mogę mieć argumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts