escone 15.03.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) Z tego co tu piszecie to strop w moim domu powinien sie dawno zawalić. Mam 220x39mm co 40cm, rozpiętość ok 9 metrów podparte na podciągu i nic sie nie ugina, sufity nie pękają Edytowane 15 Marca 2017 przez escone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 15.03.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Ale jaka jest rozpiętość do podpory do podpory - podciąg dzieli to na pół. Nic nie piszesz o tym jaki to strop tylko że masz belkę taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 15.03.2017 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Podciąg jest na środku, są również 2 ściany nośne. Deski stropowe mają 4500 długości. Pomiędzy są oczywiście stężenia zabezpieczające przed wyginaniem sie desek. Na konstrukcji stropu jest płyta OSB 22mm łączona na pióro/wpust przyklejona i przybita do desek stropowych. Konstrukcja domu Balonowa czyli ściany parteru sięgają aż po ściane kolankową poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 15.03.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Damy radę w wolnej chwil obliczym bo coś mnie prosta statyka kłamie Wszystko zależy od obciążeń .. Charakterystycznie na pierwszy rzut przenosi zadane obciążenie dla stropu. cdn. To się nie bierze z powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.03.2017 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Do tej pory myślałem że jesteś projektantem;-) Krokwie pod dachówkę betonową np. 8x18 i rozstaw troszkę większy do tego parcie wiatru a tu pod komódkę 12x22;-)Ja mam krokwie 7x17 co 100 cm pod ten dach ze zdjęcia...Ciężka dachówka cementowa....Dom stoi kilkanaście lat, zdjęcia robione po kilku zimach, w tym dwóch z solidnym obciążeniem śniegiem...Liczył kolega konstruktor, któremu długo zaglądałem w oczy...Drewno takie sobie, na pewno nie bez sęków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.03.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Podciąg jest na środku, są również 2 ściany nośne. Deski stropowe mają 4500 długości. Pomiędzy są oczywiście stężenia zabezpieczające przed wyginaniem sie desek. Na konstrukcji stropu jest płyta OSB 22mm łączona na pióro/wpust przyklejona i przybita do desek stropowych. Konstrukcja domu Balonowa czyli ściany parteru sięgają aż po ściane kolankową poddasza. "Na oko" widać, że pianino można na tym stropie postawić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts