finlandia 08.03.2017 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Nie najgorzej? powiedziałbym, że tanio, po kosztach. Zdarzają się firmy, które to robią bez dopłaty, ale nie oszukujmy się - mają odpowiednio skalkulowaną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jammo 09.03.2017 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Coś w tym jest kolego Finlandia, już nieraz się przekonałem , że teraz nie ma nic za darmo. Co do okien można powiedzieć , że poszukiwania praktycznie zakończone. Dzięki wszystkim za podpowiedzi i wskazówki . Zdecydowałem się jednak na poleconego Adamsa i okna Ideal 8000 z okuciem wszystkich skrzydeł w wersji RU. Co do zakupu to zrezygnowałem z tej miejscowej firmy proponującej mi Pagena, niby i u nich dostępny był Adams , ale nie wiem dlaczego tak usilnie mi go odradzano . O dziwo dostałem od pewnej dość dużej firmy ciekawą ofertę na Adamsa, gdzie wyszło dopłaty tylko 500 zł drożej niż ten Pagen który miałem proponowany, ( wcześniejsze wyceny Adamsa w innych firmach były o około 2 000 zł droższe) , wiec jest bardzo dobrze, tym bardziej , że ich kilkunastoletnia działalność w branży stolarki okiennej oraz wyróżnienie między innymi z zakresu montażu ( jako jedna z kilkudziesięciu firm zostali wyróżnieni jako " Ambasador Dobrego Montażu okien i drzwi " pozwala raczej spokojniej myśleć , że wykonany przez nich montaż będzie fachowy.. Powiem jeszcze taką ciekawostkę. Po zleceniu wyceny tego Pagena w miejscowej firmie o której wyżej pisałem, byłem w tym samym dniu jeszcze w jednym takim punkcie, też u nas w mieście, aby sprawdzić ich ofertę. Okazało się , że prowadzą okna Jezierskiego i Pagen. Jak się można spodziewać , również i tu w pierwszym rzędzie polecali mi ten Pagen ( chyba przez to, że od fabryki mieścimy się niecałe 100km ) więc z ciekawości kazałem dla porównania obliczyć tego Pagena. Jak wiadomo w pierwszej firmie cena wyszła dokładnie 28 890 zł, za profil zaokrąglony ( ten kanciasty jak Veka jest tańszy o ponad 1200 zł na wszystkich oknach) i początkowo zacząłem się nad nimi zastanawiać. Jednakże po dyskusjach tu na forum ,zdecydowałem się na dopłatę i wybór Adamsa, gdzie cena oscylowała w granicach 32 - 33 tyś. zł ( obecna wstępna najnowsza wycena jest kilkadziesiąt złotych poniżej 30 tyś zł) Wczoraj zadzwonili z tej drugiej firmy i podali mi cenę tego Pagena z montażem ???? uwaga... 16.900 zł !. Nie do wiary, jak bym nie był trochę dokształcony w temacie okien przez ostatnie dwa miesiące i nie zrobił dla orientacji ponad 10 ofert wyceny, to bym zacierał ręce, ale po prostu nie mogę uwierzyć , że potrafi wyjść taka różnica ponad 10 000 zł na tych samych oknach. Chyba się starzeję , bo nie potrafię pojąć wielu rzeczy ha,ha i co tu o tym wszystkim myśleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 09.03.2017 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Cóż....cuda Panie, cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jammo 16.07.2017 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 No i nastał właśnie dzień, gdy w moim domu zawitały nowe okna AdamS Ideal 8000 , oczywiście wszystkie skrzydła okute za radą kolegów na UR . Jak na razie wizualnie to samo mi się śmieje :) nawet już nie zerknę na te stare wymontowane, które leżą pod ogrodzeniem ,chociaż nie najgorsze jeszcze były, no ale te to miodzio. Trochę było masakry w domu, bo robili mi na raz w kilku pomieszczeniach a wiadomo jak to jest z remontami w zamieszkałym domu ha, ha, żona mało się nie popłakała jak zobaczyła ten raban po powrocie z pracy, no ale przyznam , że robota i sam montaż poszły dość fachowo. Starałem się im patrzeć na ręce , bo czytałem trochę rad na forum , ale ,obyło się bez doradzania . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.07.2017 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Jak to? nie zabrali starych okien? czy sam chciałeś zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jammo 16.07.2017 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 No,niestety nie zabrali , podobno teraz nie zabierają bo nie mają gdzie to oddawać w Rzeszowie, chyba drogo im to wychodzi , czy jakoś tak.. Trochę mi to było nie na rękę , bo sam teraz muszę coś kombinować. Nie upierałem się na siłę , bo nie wiem jak to w innych firmach teraz jest. Gabaryty u mnie w miejscowości mam dopiero w październiku ale muszę się dowiedzieć, czy mi w ogóle wezmą taką ilość okien jak nie to będę rozbierał i oddam same szyby a drewno komuś wcisnę na opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.07.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Ja wiem że z utylizacją okien jest mega problem. Oddać na śmietnik ich oficjalnie nie można (nawet jakbym był osobą fizyczną i wyrzucał własne okna). Urzędnicy /pracownicy firm zajmujących się gospodarką odpadami) udają że to nie ich problem, że okna powinien zabrać sprzedawca i przekazać je dalej, swojemu sprzedawcy.. i niby wszystko jest cacy. A praktyka jest taka, że temat się rozmywa i gdzieś te starocia wyparowują po cichu na tych śmietnikach (nieoficjalnie), w leśnych dołach, w piecach.. Ale to nie znaczy, że sprzedawca wciskając stare ramy klientowi postępuje fair. Nie mówię, że ma to zabrać gratis, bo to zbyt idealistyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiasos 29.01.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 A czy może ktoś się oriętuje w parametrach Oknoplastu chodzi mi dokładnie o model winegretic premium. Przejrzałam wszystkiego co jest dostępne na stronie i nie mogę znaleźć informacji o systemie oszklenia czyli jaka odległość jest między szybami. Piszą że są to nowe 3mm szyby ale nic poza tym. Z wcześniejszych wypowiedz za które dziękuje zauważyłam że warto na to zwrócić uwagę więc czemu taka firma jak Oknoplast tego nie podaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts