pecet0 01.03.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 W 2016 r w różnych częściach Polski były robione nabory do projektów Unijnych mające na celu wspomagać Odnawialne Źródła Energii (OZE). Projekty te miałybyć w większości przypadku rozpatrywane dopiero w 2017 r. Sam jestem "uczestnikiem" który do takiego projektu się zgłosił Jednak uważam że trochę nas nabito w butelkę.Ponieważ w dniu wczorajszym zmienił się regulamin na którym jest napisane że użytkownik płaci wkład własny tak jak było na początku zadeklarowane + 100% podatku VAT (od swojej części oraz od części która miała być dofinansowana z Unii) To któryś z "mądrych polityków" wymyślił zmiany w ustawach o podatku VAT w tym roku? Osobiście wypowiadam się za podkarpackie.W innych Województwach też Wam się pozmieniały regulaminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 02.03.2017 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Też biorę udział, ale jestem na liście "awaryjniej". Potwierdzam, że podatek będzie płacony od całej kwoty inwestycji a nie od wkładu własnego. Woj. podkarpackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 02.03.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Głupota nie zna granic. Mamią dofinansowaniem a później żądają podatku Dofinansowanie w/g mnie powinno mieć zniesione opodatkowanie. U mnie z WFOŚIGW było podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 02.03.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Ale to będzie 8%, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 02.03.2017 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 8% jeśli będzie montowany na domu. 23% jeśli na gruncie bądź budynku gospodarczym. Jutro zadzwonię do UM i się zapytam jak jest u nas. Jeśli podatek będzie od 100% to niech ..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 25.03.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) 8% jeśli będzie montowany na domu. 23% jeśli na gruncie bądź budynku gospodarczym. Jutro zadzwonię do UM i się zapytam jak jest u nas. Jeśli podatek będzie od 100% to niech ..... . nawet jeśli podatek ma być od całej kwoty , to tylko 8% więc do przełknięcia, gorzej jest obecnie bo np skarbówka żąda podatku dochodowego od dotacji http://portal.zaraszow.pl/vat-od-dotacji-solary-kotly/ . http://swiatoze.pl/podlaskie-musi-dolozyc-15-mln-zlotych-instalacje-oze-dotacji-ue/ tak dokładają ,że to naprawdę się nie opłaci Edytowane 25 Marca 2018 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.03.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Mam zamontowane na budynku gospodarczym w 8% VAT Jednak trzeba wiedzieć jak to obejść, gruntu się nie da ale gospodarczy zawsze może być mieszkalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts