Gik 01.03.2017 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Witam serdecznie mam do rozwiązania taki problem. Aktualnie czysto teoretyczny. Chcę użyć kilku żarówek - koniecznie LED RGBW 24VPołączonych z Loxone Dimmer RGBW. Problem polega na tym, że takie żarówki chyba jeszcze nie istnieją? Znajduje tylko taśmy ewentualnie żarówki z wi-fi.Ktoś z Was znalazł takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 01.03.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Skoro nie istnieją, to jak je znaleźć ?Może wyczarować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 02.03.2017 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Po co odpowiadać pytaniem na pytanie? Licznik postów wskazuje zbyt mało? A wracając do mojego pytania - po prostu może źle szukam? Schematy z tymi "nieistniejącymi" żarówkami jednak istnieją. Tylko gdzie je znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 02.03.2017 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Dioda RGB czy to na taśmie czy w żarówce musi mieć sterowanie. Oczekujesz, że wkręcisz ją w tradycyjne gniazdo (E14 czy E27) i ona sama się domyśli jakim kolorem ma świecić i kiedy? Nawet w dokumentacji tego sterownika jest mowa o taśmach LED, więc..... Może nie do końca rozumiemy, co planujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 02.03.2017 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 myślałem o tego typu żarówkach, http://led-hurt.pl/pl/p/Zarowka-LED-MR16-3,5W-RGB-4-pin-12V-21SMD5050/990 Tylko, że najlepiej było by znaleźć RGBW i 24V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 02.03.2017 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Przejrzałem, fakt że na dość szybko, ebay i znalazłem tylko oprawy w diodami RGB na napięcie 12-24V. Wychodzi na to, że nie są to zbyt popularne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 02.03.2017 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 No właśnie, dlatego ciężko znaleźć. Ale zastosowań miał bym dużo Oczami wyobraźni widzę podbitkę oświetloną takimi żarówkami. Nie wspominając o scenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts