stukpuk 02.03.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Witam.Pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego mam z 2008 roku. I wtedy przy odbiorze potrzebowałem świadectwo energetyczne, ale odbiór będę robił dopiero w tym roku. Słyszałem,że już go nie potrzebuję? Czy w takich przypadkach prawo budowlane działa wstecz?A druga sprawa to moja działka jest usługowo-mieszkalna i aby wybudować dom musiałem zaprojektować osobny mały budynek usługowy (5mx5m) i uzyskać na niego pozwolenie na budowę. Inaczej nie chcieli....I czy teraz mogę z niego zrezygnować i go nie budować i zdobyć odbiór samego budynku mieszkalnego?Jak to załatwić, i gdzie pisać jakieś pismo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.03.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Masz to na jednym pozwoleniu czy na 2 ? Oddawałem w ubiegłym roku bud mieszkalny z pozwoleniem wydanym za czasów gdy obowiązywało świadectwo - nie było wymagane do zgłoszenia o zkończeniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.03.2017 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Masz to na jednym pozwoleniu czy na 2 ? Oddawałem w ubiegłym roku bud mieszkalny z pozwoleniem wydanym za czasów gdy obowiązywało świadectwo - nie było wymagane do zgłoszenia o zkończeniu budowy. Wszystko mam na jednym pozwoleniu, na jednym dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts