araman 24.07.2002 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Kupiłem klinkier Robena sprzedawca namówił mnie na ten twierdząc że za jakiś czas będzie można dokupić i będzie ten sam kolor. Jak przywieżli na budowę i rozpakowalem paletę okazało się że jest róznego koloru - odcień. Sprzedawca twierdzi że to się po pewnm czasie wyrówna ale to mnie nie przekonuję Postanowiliśmy zareklamować cegłę. Na szczęście jeszcze za nią nie zapłaciłem Czy ktoś miał z was podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 25.07.2002 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Niestety nic się nie da zrobić z tymi kolorami. Widziałem dachówkę Robena, która była dokupiona trochę później i to już był inny kolor ( odcień ). Wadą dachówek ceramicznych jest to, że trzeba je kupować z jednego "miotu". Ponieważ materiałem jest glina i każde jej wydobycie to inny ostateczny kolor w całym procesie wypalania dachówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 27.07.2002 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2002 Ale najciekawsze jest to że ja zamówiłem jedną paletę cegieł i to właśnie w tej palecie były o róznym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 28.07.2002 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2002 nie zastanawiaj sie tylko reklamuj.HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosta3 28.07.2002 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2002 Nie miałem takiego problemu.Ale swego czasu gdy chodziłem po składach budowlanych pogadałem z facetem, który sprzedawł klinkier.Dowiedziałem się od niego że istotne jest aby kupować klinkier z tej samej partii.ponieważ proces wypalania poszczególnych partii może się nieznacznie różnić no i z tego względu również kolor może mieć trochę inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.09.2002 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Jeżeli duże różnice to reklamować. Znajomy też miał różnice i to w jednej dostawie. Murarz nie sprawdził, postawił mur i wyszło szydło z worka. Reklamację uznano - mur rozebrano i postawiono od nowa. Nie wiem tylko czy zwrócili za robociznę. Jeżeli różnice niewielkie, to daj sobie spokój. Przed murowaniem należy zawsze przemieszać cegły (brać z różnych palet), a w ten sposób uniknie się widocznych różnic. Jak dół muru jest w innym odcieniu to się rzuci w oczy, a jak na ścianie powstanie "wzorek", to albo się nie rzuci, albo wyjdzie na celowy zabieg. Tego, że palety będą miały delikatnie inny odcień nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts