fantomek24 04.03.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 https://zapodaj.net/f10cc8ce26937.jpg.htmlKoledzy mam prośbę o porade. Chciałbym położyć na kawałek ściany powyzej w linku fotka płytki cegłopodobne. Ciąża to niewielki kawałek wiec nie ma sensu brać fachowca. Najgorszy będzie ten skos na fotce na zdjęciu. Jaka maszynkę wypożyczyć do odcięcia i czy dam sobie z tym radę jeśli będę to robił pierwszy raz płytki to okładzina cementowa grubości ok 2 cm. Chciałbym uzyskać efekt cegły a więc z fugą jakiego dokładnie kleju użyć do tego zadania. Dzieki za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 04.03.2017 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Hej tutaj masz filmik: czy mniej wiecej o takie płytki chodzi?róznica tylko ze na filmie ukladają na elewacji domu. tam jest pokazane równieź, że można kupić gotowy klej do klejenia , ja np kupilbym klej adesilex p9 biały moj kolega budowlaniec polecil mi gdy ja sam ukladalem na scianie. podobno lepsze rozwiazanie niz te gotowe kleje.. i faktycznie chcialem oderwac jedną z plytek i byl niesamowity problem, takze trzymaly się na tym kleju wysmienicie. finansowo może drozej wyjdzie ale masz nie duzy kawalek do polozenia wiec mysle ze jeden worek P9 wystarczy. oczywiscie zagruntuj wczesniej powierzchnie. ja zrobilbym tak: https://zapodaj.net/f1b6ec0bbed2d.jpg.html mam nadzieje ze się połapiesz ;)bo nie wiem czy dobrze wytłumaczylem. Daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 04.03.2017 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Dzięki za podpowiedź ale nie uzyskałem na najważniejsza kwestie czyli czym i jak przyciąć skosy i czy mogę taka maszynę wypożyczyć oraz czy laik da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 04.03.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Dzięki za podpowiedź ale nie uzyskałem na najważniejsza kwestie czyli czym i jak przyciąć skosy i czy mogę taka maszynę wypożyczyć oraz czy laik da rade chodzi CI o ścięcie płytek na narożniku pod katem 45 stopni? jesli tak to popytaj znajomego budowlanca jesli masz o np. maszyne typu Clipper TR 201 tam jest mozliwosc ustawienia na kąt 45 stopni i przyciąć. dzieki temu idealnie dotnie się skos. co nie dasz rady pewnie ze dasz rade to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts