maciacho 04.03.2017 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Witajcie,Potzrebuje konsultacji doradztwa jakie grube naproże zastosowac nad drzwiami hst suwanymi o szer. 330cm. Dom w systemie szkieletowym slupki 195x45mm.Dach będzie z dachowką ceramiczną i bez stropu, konstrukcja balonowa.Jaka powinna byc murłata aby utrzymać nad drzwiami statykę? Dach ma 30stopni nachylenia. Murłat się nie stosuje w takich konstrukcjach ale oparcie ciężkiego dachu musi na czymś się trzymać. Wprojekcie mam murłatę 14x14 ale pod nią ma być nadproże i drzwi przesuwne. Konstruktorowi nie do końca ufam, a więc moje pytanie do kogoś kto zna się na fachu. Projekt mogę przesłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 05.03.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Powinno to być potwierdzone poprzez wyliczenia konstruktora ale nie dawno taką montowałem nad drzwiami i miała wymiary 11cm x 270 oczywiście z drewna klejonego BSH na zdjęciu podobna nad oknem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Max10 30.12.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 U mnie wzmacniałem otwory okienne w domu drewnianym belkami 14cm na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts