szolen18 04.03.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Witam, Chciałbym dowiedzieć się z jakimi mniej więcej kosztami wiąże się wybudowanie małej piwnicy pod częścią domu. Cechy piwnicy: - styl starodawny - wszystko schowane do poziomu 0, bez okien, bez schodów(zejście np po drabinie bądź zsuwanych schodkach), właz w jednym z pomieszczeń - bez dodatkowego ocieplenia - z izolacją wodną - wymiar mniej więcej 3mx4m - bez wykończenia, tzw. surowa piwnica na ogórki, wino - instalacja elektryczna tylko na żarówkę - bez wentylacji (ewentualnie jeśli to nie podniesie prawie w ogóle kosztów to z czymś minimalistycznym) - nie musi być wysoka, myślę że max to 2m Cechy fundamentów: - wymiar 12x10 - ocieplenie poziomu 0 zgodnie z planami, czytaj standardowe Cechy gruntu: - totalny brak wody (obok żwirownia wyciągnęła wszystko) Tak to mniej więcej wygląda. Chciałbym zwyczajnie jak najniższym kosztem zrobić coś ala piwniczkę na słoiki itp. a w razie wojny schować tam kochankę z dziećmi Liczę na pomoc z waszej strony Pozdrawiam, szolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szolen18 06.03.2017 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Nikt nie jest w stanie pomóc? Chciałbym po prostu wiedzieć jak bardzo może taka piwnica podnieść koszt budowy i czy będzie mnie na to stać. Proszę o przybliżenie jedynie orientacyjnych kosztów. Wiadomo, że nikt nie będzie mi rozpisywał punkt po punkcie co i za ile. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.03.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Nikt nie jest w stanie pomóc? Chciałbym po prostu wiedzieć jak bardzo może taka piwnica podnieść koszt budowy i czy będzie mnie na to stać. Proszę o przybliżenie jedynie orientacyjnych kosztów. Wiadomo, że nikt nie będzie mi rozpisywał punkt po punkcie co i za ile. Pozdrawiam Od 6-8 tyś złotych w zależności od jakości wykończenia ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szolen18 06.03.2017 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Śliczne dzięki. Tak zakładałem właściwie i kalkulowałem ok 5 tys. ale widzę że się nie wyrobię :/ No ale cóż dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts