Magda i Daniel 06.03.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Witam. W projekcie domu mam schody betonowe 17,5x25cm jednak równam poziom na parterze i muszę podnieść schody niestety trzeba by było je podnieść o 2 stopnie które nie zmieszczą się w klatce schodowej i tu mam pytanie czy mogę zrobić nie typowe schody np na 21 cm wysokie ale ażurowe i czy będzie jakiś problem z odbiorem domu albo coś w tym stylu bo nie są w normie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 06.03.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 norma tego nie dopuszcza, nie odbiorą ci budynku.Poza tym szanuj swoje i domowników zdrowie i wygodę. 21cm to bardzo wysoki stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Daniel 06.03.2017 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Znajomy zrobił sobie takie wysokie schody dywanowe na zamówienie czy musi się obawiać że nie odbiorą mu budynku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 06.03.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 maksymalna wysokość stopnia w budynku mieszkalnym jednorodzinnym to 19cm !!! ale jest to wysokość niewygodna, chyba że użytkownicy są wysocy i taka wysokość nie sprawi im problemu przy wchodzeniu / schodzeniu.- podniesienie wysokości kondygnacji jest zmianą istotną ( zmienia kubaturę budynku ) - proponuje skontaktować się z projektantem budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 06.03.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Tak dlugo jak bedziesz tam mieszkal bedziesz zalowal takich schodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 06.03.2017 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Mam 19,6 i jest ok, ale może jest inne rozwiązanie. Pokaz projekt i zmiany, bo mało zrozumiałe jest - równanie poziomu i podnoszenie o 2 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Daniel 06.03.2017 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 W linku projekt . Głównie chodzi o to że chcę zmienić ławy na płytę i automatycznie podnosi mi się o 41cm wysokość schodów. W klatce schodowej 2 dodatkowe schody się nie zmieszczą dlatego myślałem żeby podnieść ich wysokość do 21 cm https://pracownia-projekty.dom.pl/dom_przy_cyprysowej_30_ce.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polerka 06.03.2017 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Czy odbiór nie jest tylko przy nowym domu u dewelopera? .. w swoim prywatnym domu (np. przy remoncie) chyba robię takie schody jak mi się podobaNiemniej 21cm to faktycznie wysoko. Zabranie 2 stopni to nie jest jedyne rozwiązanie - można np. zabrac tylko jeden stopień - a resztę zwęzić .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 06.03.2017 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 W linku projekt . Głównie chodzi o to że chcę zmienić ławy na płytę i automatycznie podnosi mi się o 41cm wysokość schodów. W klatce schodowej 2 dodatkowe schody się nie zmieszczą dlatego myślałem żeby podnieść ich wysokość do 21 cm https://pracownia-projekty.dom.pl/dom_przy_cyprysowej_30_ce.html a ktory projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts