Busters 06.03.2017 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Moze pytanie troche glupie, ale potrzebuje jasnej odpowiedzi.. od dolu wiadomo dajemy paroizolacje pozniej idzie welna.. a od gory daje sie jeszcze jakas folia pod plytami osb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 06.03.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Jeśli już musi być folia, to koniecznie paro-przepuszczalna/witroizolacyjna. Ja bym nie dawał żadnej foli, tylko ułożył podłogę z płyty OSB. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 06.03.2017 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 No wlasnie mi sie wydawalo, ze nie musi byc folii od gory, poddasze jest nieuzytkowe wiec chyba lepiej jak welna bedzie przykryta tylko osb (zawsze to jakas mocniejsza wentylacja w przypadku zawilgocenia). Z drugiej jednak strony "wentylowana" welna moze miec gorsze wlasciwosci termoizolacyjne? Szczelnie zamknieta lepiej trzymalaby cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 06.03.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 No wlasnie mi sie wydawalo, ze nie musi byc folii od gory, poddasze jest nieuzytkowe wiec chyba lepiej jak welna bedzie przykryta tylko osb (zawsze to jakas mocniejsza wentylacja w przypadku zawilgocenia). Z drugiej jednak strony "wentylowana" welna moze miec gorsze wlasciwosci termoizolacyjne? Szczelnie zamknieta lepiej trzymalaby cieplo. troszkę się mylisz -wełna musi być wentylowana !, ale nie powinna leżeć luźno nie przykryta - jak dasz OSB to wystarczy jeżeli masz miejsca na których nie będzie płyty -zamocuj wiatroizolacje zapobiegnie to czernieniu wełny i wnikaniu zimnego powietrza miedzy włókna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 06.03.2017 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 No to wlasnie sie nie myle, mi sie wlasnie wydawalo od poczatku, ze osb wystarczy. Namieszala ostatnio inna osoba z ktora rozmawialem i mowila ze musi byc folia od gory. Dzieki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts