Jerrys 04.09.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Przed dwu laty z polecenia znajomych zamówiłem beton na strop w Dyckerhoff w Białymstoku, przyjechał punktualnie pompa wcześniej, a jak w trakcie okazało się że parę metrów zbraknie bo majster się machnął przy obliczeniach wystarczył telefon i dowieźli. Po miesiącu czy dwóch oczywiście na drugi strop zamówiłem też u nich we środę telefonicznie umówiłem sie na piątek po południu, w piątek zadzwonili, że pompa im się popsuła i beton będzie w poniedziałek rano. W poniedziałek wykonalem do nich z 10 telefonów i ciągle słyszałem że beton już wyjechał i tak w koło. Gruszka przyjechała dopiero po 14 ale nie było pompy kolejne pół godziny czekania. W końcu przyjechała pompa tylko że partacz który nią przyjechał (twierdził, że pierwszy dzień jeździ pompą za nic nie mógł wjechać na działkę, aż w końcu skasował mi słup w bramie i sobie lampę, za którą chciał później jakiejś kaski, więc rzuciłem mu kwotę za zniszczenie słupa to się uspokoił, w ogóle gość był nieprzyjemny twierdził że nie może reszty betonu wlać w szalunek schodów do ogrodu bo się śpieszy więc wyleje pod pompę, dopiero ostra wymiana zdań pomogła. Reasumując gdybym miał jeszcze coś do wylania z gruszki to poszukałbym innej firmy (trochę nerwów mnie to kosztowało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 04.09.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Przed dwu laty z polecenia znajomych zamówiłem beton na strop w Dyckerhoff w Białymstoku, przyjechał punktualnie pompa wcześniej, a jak w trakcie okazało się że parę metrów zbraknie bo majster się machnął przy obliczeniach wystarczył telefon i dowieźli. Po miesiącu czy dwóch oczywiście na drugi strop zamówiłem też u nich we środę telefonicznie umówiłem sie na piątek po południu, w piątek zadzwonili, że pompa im się popsuła i beton będzie w poniedziałek rano. W poniedziałek wykonalem do nich z 10 telefonów i ciągle słyszałem że beton już wyjechał i tak w koło. Gruszka przyjechała dopiero po 14 ale nie było pompy kolejne pół godziny czekania. W końcu przyjechała pompa tylko że partacz który nią przyjechał (twierdził, że pierwszy dzień jeździ pompą za nic nie mógł wjechać na działkę, aż w końcu skasował mi słup w bramie i sobie lampę, za którą chciał później jakiejś kaski, więc rzuciłem mu kwotę za zniszczenie słupa to się uspokoił, w ogóle gość był nieprzyjemny twierdził że nie może reszty betonu wlać w szalunek schodów do ogrodu bo się śpieszy więc wyleje pod pompę, dopiero ostra wymiana zdań pomogła. Reasumując gdybym miał jeszcze coś do wylania z gruszki to poszukałbym innej firmy (trochę nerwów mnie to kosztowało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 04.09.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 MEDYK napisał:"Opiszę swoją historię z pewną betoniarnią (z międzynarodowego koncernu). ..." No właśnie. Międzynarodowego. Skoro kupuję tylko polskie jedzenie, to i beton wzięliśmy z polskiej betoniarni. W Warszawie (z tych dużych, a nie krzaków) została tylko BostaBeton. I każdemu mogę ich z czystym sumieniem polecić. A z rozmowy z gościem od nich dowiedziałam się, że zagraniczni ich tepią na rynku bo są dotowani, więc oni przede wszystkim starają się uprzejmością i podejściem do klienta. Nawet 1,5 m sześć na nadproża przywożą bez szemrania i punktualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 05.09.2004 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Jak widzicie po poście Jerrys'a ta firma tak samo dziala od dwóch lat, te same zagrywki i te same teksty. Skoro padła już nazwa tej firmy, więc i ja przyznaję się bez bicia że to był Dycerhoff Beton Polska filia w Białymstoku. Na moje nieszczęście była również z polecenia.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Setnik 05.09.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Dycerhoff Beton Polska filia w Białymstoku pzdr Za to filia w Lubinie wobec mnie sprawowała się wzorowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 05.09.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Piszesz że po dostawie płaciłeś za beton a więc to twoje było na wierzchu nie wiem czemu tego nie wykorzystałeś.Za spóźnienie trzeba było sobie coś urwac i tyle. Oni nie dotrzymali umowy to ty zrób to samo bedzie trochę krzyku ale jakoś to przełkną. Twój czas jest napewno cenniejszy.Kolega po fachu który już mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 05.09.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 A czy ktoś korzystał z betoniarni Budokruszu? Szczególnie tej w Grodzisku Mazowieckim? Jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.09.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Bobo - krajanie ponoc uklady w firmie nie sa najlepsze ale ponoc na zwnatrz jest OK - choc jak zapewne sam dobrze wiesz iz nikt niczego zagwarantowac nie moze gdyz zalezy to wszystko od dnia humoru dyspozytorki (czy ma ZNP czy nie ) i sprzetu ktory czasem awaryjny bywa - tylko do diaska - jak juz naprawde awaria jest to czy musza sciemniac? miast prawde powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 05.09.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 bobo, kupowałam u niech nie beton, ale bloczki betonowe - opinię miały b. dobrą i rzeczywiście okazały się równiutkie i nie popękane. Mają dobrą opinię np. w składzie u Piotra w Lesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 06.09.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 U mnie z betonem było podobnie jak u Padiego i Medyka tylko, że jakoś się starałem nie denerwować. Beton zamawiała ekipa, po pierwszej wpadce sugerowałem zmianę, ale mówili, że konkurencja wykiwała ich na innej budowie. Wychodzi na to, że u nas nie ma w czym wybierać - wszyscy są do d...y. Więc co robić, czekać... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 06.09.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 A czy ktoś korzystał z betoniarni Budokruszu? Szczególnie tej w Grodzisku Mazowieckim? Jakie wrażenia? jeśli chodzi o beton i punktualność - -bez zarzutu. Są w porę, czyści, nie żałują surowców do betonu, I klasa. Gorzej z negocjacją cen. Żeby było śmieszniej, ich beton zamawiałem u swojego dostawcy cegieł. Oni dawali mi 162 PLN netto za 1m3 B20 a on 160 netto. Beton i betoniarnia ta sama. Jakość betonu mogłaś zresztą ocenić naocznie na stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.07.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Może ktoś coś na świeżo dopowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.sarnackiwp.pl 03.07.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Warszawa strona zachodnia. Jestem zadowolony co do cen i punktualności dostaw z betoniarni MD za Tesko przy Poznakiej. Są godni polecenia brałem od nich beton i bloczki.Wszystko było OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 04.07.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ja również brałem beton z MD (zachód Wwy) - mogę polecić. Ich warunki mnie lekko zbulwersowały, bo szło to jakoś tak: "Jeżeli z winy kupującego betoniarka ma drobny przestój - kupujący płaci. Jeżeli dostawca spóźni się z dostawą do 3 godzin - traktowane jest to jako dostawa o czasie" Brałem juz trzy dostawy od nich. Raz się paskudnie spóźnili psując mi tym dużo nerwów, ale dostałem za to upust (jakieś 15% wartości zamówienia). Wygląda na to, że strop też będą mi oni wylewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts