Testis 06.03.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Witam, Jedno krótkie pytanie na temat montażu warstwowego a mianowicie właśnie zamontowali mi drzwi zewnętrzne w tym systemie lecz panowie monterzy dodam że afiszujący się logiem dobrymontarzysta użyli taśmy tylko po stronie zewnętrznej a po wewnętrznej nie tłumacząc to użyciem pianki dwuskładnikowej i zapewniając mnie że użycie taśmy od strony wewnętrznej nie jest wymagane przy takowej piance i prosił bym o jakąś konkretną ripostę w stronę monterów lub utwierdzenie mnie w przekonaniu że takowy montaż jest prawidłowy. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.03.2017 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Tu możemy się spierać.. czy tort bezowy jest takim i czy cukiernik zrobił go dobrze... No po prostu zależy na co się umawialiście, co było zapisane? Ciężko mi uwierzyć by mieli piankę dwuskładnikową, raczej w brak taśmy wewnętrznej.. ale zapytaj sprzedawcę po prostu by pokazali odpowiedniąinstrukcję, wg której postępują.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Testis 07.03.2017 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Dokładniej rzecz ujmując zamontowane zostały drzwi CAL z kolekcji Arktycznej przy ktorej montażu producent zaleca ciepły montaż a drzwi byly zamówione z montażem ciepłym który widnieje na fakturze i dodam jeszcze ze były montowane przez autoryzowana ekipę firmy CAL z licencja a montaż został wykonany inaczej niż w instrukcjach producenta stolarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.03.2017 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Możesz wysłac własnie takiego maila do sprzedawcy. On może nie wiedzieć że zaszła taka sytuacja, a jeśli nie zareaguje to napisz do Cala z tym samym pytaniem. Jestem przekonany, że rozwieją Twoje wątpliwości. Oni autoryzacjędają na konkrente osoby (a nie firmy) i może ludzie wiedzą więcej niż mówi instrukcja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 08.03.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 To ni przypomina "cieply montaz" realizowany przez ekipy Oknoplastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 09.03.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 To ni przypomina "cieply montaz" realizowany przez ekipy Oknoplastu Mógłbyś rozwinąć? "Grozi mi" taki montaż. Jak powiniem opisac sprzedawcy/monterom ciepły montaż bym miał pewność że maja na myśli to co ja(i Wy!), Do tej pory rozmawiałem o montazu na tasmach(paroszczelnych/paroprzepuszczalnych). Powiniem sprecyzować coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 09.03.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Jesli uzgodniłeś i masz to zapisane że montaż odbędzie się w systemie 3I tzn. Folia paroszczelna / piana / folia paroprzepuszczalna to nie masz co się obawiać.. Wielokrotnie naa budowach realizowanych przez ekipy Oknoplastu wiedziałem taki oto "ciepły montaż"Od zewnątrz taśma rozpreżna na dodatek 15/5 (fakt rozpreży się do 4 cm ale wtedy nie pełni żadnej funkcji poza ozdobną) później piana i.....nic wiecej. Czyli najważniejsza sprawa czyli szczelność od wewnątrz nie jest zagwarantowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts