spiser 06.03.2017 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Jak wykonać obciążenia betonowe na sztangę mocne po 20 kg i żeby miały taką szerokość jak żeliwne obciążenia i wiem że trzeba dać zbrojenie i jaki beton i słyszałem o różnych dodatkach i jakie najlepsze i beton to b-20 chyba najlepszy .Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 07.03.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Z samego betonu nie ogarniesz raczej tego, kiedyś próbowałem coś podobnego tzn. też szukałem informacji jak DOCIĄŻYĆ beton. Zrobiłem z foremek które wyciąłem z wiaderek po farbach, teraz już nie ćwicze, ale wyszło spoko, były betonowe, w środku zbrojenie, jak wyschły to pomalowałem farbą fasadową. Tylko, że ciężarek 5kg miał średnice jak wiadro z farby 10 litrowej i grubość 5cm, takimi operowałem największymi, tzn dorobiłem sobie potem jeszcze grube na 10cm co ważyły 10kg. Miałem też takie 1 kilogramowe, 2 kilogramowe, 3 kilogramowe, narobiłem około 100kg takiego obicążenia bo szkoda mi było na żeliwne, trochę pracy przy tym było ale sporo zaoszczędziłem, no i przeszła mi ochota na siłownię z powodu kontuzji, ciężarki zostały, czekają na swojego kupca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 07.03.2017 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Mówi się że beton wiąże a nie wysycha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 07.03.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 dzięki Twojej radzie zapewne już wie jak zrobić obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts