Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Silka 18A w bloku, wlasciwosci akustyczne

Recommended Posts

Witam

nie buduje domu ale staram sie kupic mieszkanie,moze ktos mi cos powie w kwestiach ktore mnie nurtuja.

Jest budowany nowy blok, W maju ma byc oddany i raczej tak sie stanie bo bylem dwa razy z wizyta na tej budowie. Szkieletem nosnym jest konstrukcja zelbetowa a sciany miedzylokalowe sa z Silka 18A. Watpliwosci moje powoduje sposob zaprojektowania tego bloku, upchniecie jak najwiekszej ilosci metrow. Mianowicie jest duzo mieszkan gdzie sypialnia jednego mieszkania sasiaduje z lazienka drugiego mieszkania. Wyprowadzenia instalacji wodnej sa prowadzone w podlodze i wkute w sciane i tam osadzone.

Czy nie bedzie to powodowac halasu? Sciana Silka 18 A ma paramety w porzadku z tego co widze ale oslabianie jej rurami , z woda dosc cienka, ale rura sciekowa od umywalki jest juz troche wieksza , chyba nie wplynie dobrze na akustyke. A kto wie czy sasiad nie porobi jakis zmian, przeniesie punkty i poryje cala sciane albo wstawi jakies inne elementy podtynkowe.

Co myslicie o komforcie aktustycznym w tym przypadku?

Zalaczam rzut tego bloku jak to wyglada

Ogolnie mi sie podoba tam i chcialbym tam kupic ale nie na sile i zalowac. Jest w niezlej okolicy, blisko PKP i jest stosunkowo tanio w porownaniu do innych. Spotkalem dwoje ludzi w z bloku obok zrobionego podobnie i w rozmowie nie narzekali na akustyke, kierownik tez mowil ze tak robia i jakos nikt sie nie skarzy

Co o tym myslicie?

rzut bloku.jpg