duduś 03.09.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Czy można wykonać taras betonowy ( przy domu) po ociepleniu budynku Czy będzie to trudniejsze do wykonania jeżeli będzie już styropian. Jakieg rodzaju trudności mogą wystąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 04.09.2004 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Czy mogę rozumieć że nie ma to żadnego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 09.10.2005 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam, zastanawiam sie jak odizolować taras nasypowy od ściany ocieplonej styropianem. Czy folia budowlana będzie dobrym rozwiązaniem?Czy może lepiej wykonać warstwe zbrojoną a następnie posmarować ją np. abizolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 07.07.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witam Pytanie jak w temacie . Sciana fundamentowa wystaje ponad poziom terenu na kilkadziesiąc centymetrów . Jest ona ocieplona styropianem 5 cm . Czy wylewając taras mam "przykleić" go do tego styropianu ??? Taka sama sytuacja jest ze schodami wejsciowymi i podjazdem do garażu . Jak wyleję schody czy podjazd wszędzie będe miał szczelinę 5cm o grubosci styropianu -czym ją wypełnić/zasłonić ???A może to sie robi zupełnie inaczej ?? pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapiotr 08.07.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja właśnie tak mam - ściana fundamentowa zaizolowana i ocieplona 5cm stytopianem, do tego przyklejone schody i taras. Jest dobrze, mieszkam 2 lata i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.07.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam A czym wypełniłeś powstałą szczelinę ?? pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.07.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 sznury dylatacyjne, masty dylatacyyjne http://www.izohan.pl/cgi-bin/index1.php3?p=oferta&id=8#52 http://www.bautech.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 11.07.2006 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam Dzięki ,teraz wszystko jasne pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 01.02.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mam pytanie do forumowiczów , jak prawidłowo wykonać podłogę pod drzwiami tarasowymi ?Na ubitą pospółkę jest wylany beton do poziomu fundamentów na to będzie położony styropian 8 cm i wylewka 5cm. w ten sposób powstaje pusta przestrzeń między drzwiami tarasowymi a fundamentem. Jak prawidłowo ją wypełnić?Czy wysunąć styropian iwylewkę na fundamnt , czy wymurować warstwę z BK 12 cm.Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 01.02.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mam pytanie do forumowiczów , jak prawidłowo wykonać podłogę pod drzwiami tarasowymi ? Na ubitą pospółkę jest wylany beton do poziomu fundamentów na to będzie położony styropian 8 cm i wylewka 5cm. w ten sposób powstaje pusta przestrzeń między drzwiami tarasowymi a fundamentem. Jak prawidłowo ją wypełnić? Czy wysunąć styropian iwylewkę na fundamnt , czy wymurować warstwę z BK 12 cm. Dziękuję za odpowiedzi oto odpowiedź na twoje pytanie zrób zliżenie i wykonaj dokladnie tak jak na zdjeciu pozdrawiam janzar http://images14.fotosik.pl/91/ccf9f201775b964e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 02.02.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Janzar jak zwykle profesjonalnie, nic dodać. Chylę czoło przed kolegą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 02.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jak zauważyłem na fotce masz drzwi wejściowe bez poprzeczki , napisz jakiej są szerokości i czy są zastosowane w nich jakieś extra profile.Widzę że drzwi są podniesine do góry jednak nie nie umiem rozpoznać co jest pod nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 02.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ja zrobiłem tak, że przed montażem drzwi podmurowałem kawałem z BK pod drzwiami..Teraz nie mam problemu bo od wewnątrz zlicuje bloczek z drzwiami a od zewnątrz zostanie i bedzie można jakies wykonczenie na niego nakleic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 02.02.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jak zauważyłem na fotce masz drzwi wejściowe bez poprzeczki , napisz jakiej są szerokości i czy są zastosowane w nich jakieś extra profile. Widzę że drzwi są podniesine do góry jednak nie nie umiem rozpoznać co jest pod nimi po kolei -drzwi są podmurowane bloczkiem z gazobetonu ,suporex. lub ytong czyli nawet nie cegla a napewno nasz jastrych pod profilem na szerokość dolnego profila pionowo w dół -zaizolowane z dwóch stron masą powłokową SOPRO 523 przeciw przenikaniu wilgoci od zewnątrz http://images12.fotosik.pl/32/3cba062c03293295.jpg a wszystko po to aby ograniczyć przenikanie chłodu z zewnątrz czyli ograniczenie mostka termicznego pozdrawiam Jan Zaremba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 A teraz na to powinna przyjść niewielkiej grubości izolacja termiczna (styropian) pionowo z obu stron aż do wysokości progu. Ta izolacja powinna być przykryta od góry samym materiałem wykończeniowym posadzek (płytki, panele itp). Dzięki temu unikniemy mostka termicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 02.02.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 dziękuję za szczegółową odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 16.06.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 WitamBędę wylewał taras i mam w związku z tym pytanie : Czy należy wykonać dylatację od ściany budynku? Wykonawca mówi ,że nie trzeba i chce oprzeć wylewkę na kawałku ściany fundamentowej o szer. 5cm. Wylewka ok.14cm z betonu B20. Taras 5mx3m - oparty ma być dłuższym bokiem na całej długościCzy to dobrze czy jedank wykonać dylatację.Jeśli tak jakiej grubości?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.06.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Ja mam inny ale podobny dylemat...Mój taras będzie dochodził do budynku ale do elewacji...Jak tu sobie poradzić z dylatacją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 16.06.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Z doświadczenia wiem, że jakas dylatacja musi być ze względów konstrukcyjnych (naprężenia sa wprowadzane beż dylatacji do budynku, zwłaszcza w czasie ostrych mrozów) i w celu przecięcia mostka cieplnego.Pozostają tylko szczegóły techniczne, jak to zrealizować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.06.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Pozostają tylko szczegóły techniczne, jak to zrealizować. Pozdrawiam. No panie...ale my tu z pytaniem właśnie o te szczegóły ! Ameryki nie odkryłeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts