ashca 08.09.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Niestety nie jest to styrodur jest to zwykły styropian tylko bardziej twardy i ma mniejszą nasiąkliwość wodą To chyba podobnie jak styrodur. A czy styrodur ma jeszcze inne właściwości, niż te które podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.09.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 ja taki kupiłem i powiem że Aqua EPS P 200 jest stosowany pod płyty fundamentowe, po prostu płyty sie na nie leje więc co do jego właściwości...- po co tracić kasę na XPS`a.Ale ten aqua jest w 3 odmianach EPS 200, EPS P 200 i EPS 300 chyba jakoś tak, pod płytę zalecano mi EPS P 200 i taki kupiłem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 28.09.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ja taki kupiłem i powiem że Aqua EPS P 200 jest stosowany pod płyty fundamentowe, po prostu płyty sie na nie leje więc co do jego właściwości...- po co tracić kasę na XPS`a. Ale ten aqua jest w 3 odmianach EPS 200, EPS P 200 i EPS 300 chyba jakoś tak, pod płytę zalecano mi EPS P 200 i taki kupiłem. pzdr A co to jest płyta fundamentowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.09.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 ja taki kupiłem i powiem że Aqua EPS P 200 jest stosowany pod płyty fundamentowe, po prostu płyty sie na nie leje więc co do jego właściwości...- po co tracić kasę na XPS`a. Jak to "płyty się nie leje" ? Jaką płytę miałeś na myśli? W jakiej cenie kupowałeś ten styropian Aqua EPS P 200? Ja chciałem zastosować Hydromax. W Castoramie oferują go w cenie 346,80 zł/m3 (grubość 100mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.09.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 ja taki kupiłem i powiem że Aqua EPS P 200 jest stosowany pod płyty fundamentowe, po prostu płyty sie na nie leje więc co do jego właściwości...- po co tracić kasę na XPS`a. Ale ten aqua jest w 3 odmianach EPS 200, EPS P 200 i EPS 300 chyba jakoś tak, pod płytę zalecano mi EPS P 200 i taki kupiłem. pzdr Widziałem i macałem Aqua i Hydromax i gdybym miał wybierać teraz to nadal wybieram styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 30.09.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Dołączam do pytania ashca: jak kleic ten styrodur (czy moze byc np. Izlbet S?) i co na to? Folia kubelkowa? Czy ją też się jakos mocuje czy po prostu przysypuje ziemią? I jeszcze pytanie czy od dolu daje się listy metalowe aby zabezpieczyc przed włażeniem myszy? A o co chodzi z myszami o jakie listwy chodzi, pierwsze słyszę ale jestem zainteresowana bo buduję dom pod lasem i mam pełno gryzoni zwłaszcza teraz przed zimą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 02.10.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Można zrobić standartowo 10 cm na fundamenty a taras oddzieli dylatacją z podwójne papy Poza tym jak sie nie mylę fundamenty są ocieplane jeszcze przed zasypaniem wykopu a wtedy napewno nie ma tam tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agacia 13.11.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 mam mały problem dotyczący wykończenia dolnej części drzwi tarasowych. jak je docieplić, jak obrobić blachą i co potem? czy jakaś papa termozgrzealna? czy przed przystąpienie m do robót wysmarować podłogę (beton) tarasu dysperbitem? taras ma być drewniany. dla utrudnienia powiem że taras jest odkryty i ciągle narażony na wilgoć z powietrza. teraz doszły jeszcze niskie temperatury więc pełen odjazd. ratunku bo wigoć wdziera się do salonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 05.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witajcie, Jestem w trakcie budowy domu, który wokół ma stytopianowy cokół (od poziomu gruntu + 82 cm). I jak w tym przypadku połączyć dom na przykład ze schodami wejściowymi. Czy konstrukcję schodów po prostu dolewam do budynku, a więc betonowe schody będą stykały się ze styropianem? Czy w tym miejscu pozbyć się styropianu? Analogiczne pytanie dot. tarasów. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz1 05.10.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 schody itarasy na gruncie powinny stanowić osobną konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 05.10.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 ...czyli po prostu dolewam do istniejącego styropianu beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 05.10.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 "dolewasz" do styropianu, nie przerywając izolacji cieplnej, nietworząc, jakże modnego obecnie pojęcia, mostka cieplnego, grunt do porządne osadzenie tych schodów i tarasu (jezeli betonowe wylewane), na czymś w rodzaju ławy zagłębionej poniżej głebokości przemarzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.10.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 dokładnie tak - u mnie fachowcy zrobili ławę (z betoniarki) i wymurowali ściankę fundamentową z bloczków - na to wylana została płyta a styropian pomiędzy tarasem a domem musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 05.10.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 dokładnie tak - u mnie fachowcy zrobili ławę (z betoniarki) i wymurowali ściankę fundamentową z bloczków - na to wylana została płyta a styropian pomiędzy tarasem a domem musi być Albo tak jak ja kupiłem stan surowy z wylanymi fundamentami pod schody i taras i musiałem ocieplać fundamenty schodów i tarasu Oczywiście wylewki na tarasie i przed schodami na styropianie Przecież nie oderżnę razem wylanych ścian domu i tarasów żeby włożyć ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 05.10.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 dokładnie tak - u mnie fachowcy zrobili ławę (z betoniarki) i wymurowali ściankę fundamentową z bloczków - na to wylana została płyta a styropian pomiędzy tarasem a domem musi być Albo tak jak ja kupiłem stan surowy z wylanymi fundamentami pod schody i taras i musiałem ocieplać fundamenty schodów i tarasu Oczywiście wylewki na tarasie i przed schodami na styropianie Przecież nie oderżnę razem wylanych ścian domu i tarasów żeby włożyć ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unlived 13.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam. Nowo wybudowany budynek najpierw ocieplilam 10cm styropianem a teraz chce zrobic taras i duzy stopien wejsciowy do domu. Jak to zrobic prawidlowo? (czy moze to byc robione na styropianie ocieplajacym dom?) Prosze o w miare szybka odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.11.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Najlepiej, żeby ani taras ani stopień nie dotykał do wewnętrznej ściany domu. Żeby dotykał co najwyżej do ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.11.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Najlepiej, żeby ani taras ani stopień nie dotykał do wewnętrznej ściany domu. Żeby dotykał co najwyżej do ocieplenia. tzn. zewnetrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 13.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 innymi słowy nie łacz trwale tarasu z budynkiem, dolej (jeżeli betonujesz) taras do ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 15.11.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 tzn. zewnetrznej Oczywiście chodzi o ścianę zewnętrzną, tylko o jej wewnętrzną warstwę nośną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts