yaro137 07.03.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Na jednym ze świeżo zainstalowanych okien zauważyłem dziwną wklęsłość uszczelki na jakichś 2cm. Czy coś takiego nadaje się do reklamacji czy raczej nie jest to powód do zmartwienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 07.03.2017 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Wyjac listwe przyszybowa i ponownie zamontowac.Do poprawy przez montażystów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.03.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Na jednym ze świeżo zainstalowanych okien zauważyłem dziwną wklęsłość uszczelki na jakichś 2cm. Czy coś takiego nadaje się do reklamacji czy raczej nie jest to powód do zmartwienia? [ATTACH=CONFIG]383232[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]383233[/ATTACH] Wygląda na zwykłe podwinięcie. Podważ czymś cienkim, byle nie ostrym i wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 08.03.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Krawedz uszczelki jest bardzo delikatna i latwo ja uszkodzić Lepiej wyjac przyszybowke i zabic ja ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 08.03.2017 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Tak mi też firma od instalacji powiedziała. Za bardzo jest to odkształcone, żeby poprawić. Zamówili nowa i będą przekładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.03.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Jak się zdejmuje ta listwę ? Mam kilkuletnie okna i zastanawiam się nad serwisem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.03.2017 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Uszczelkę powinni poprawić montażyści, bo oni ją tam wsadzili źle. Zdun Darek B - zobacz jak to się robi. Opinie dostaniesz od Kolegów co bardziej w oknach siedzą ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 09.03.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Na tym filmiku nie bardzo mi się podoba, że instalator korzysta z łopatki stalowej. Osoba, która się na tym nie zna zniszczy sobie listwy przyszybowe taką łopatką. Najlepiej korzystać z miękkiej tworzywowej. Zasada jest taka, że najpierw wyjmujemy dłuższe, a potem krótsze listwy. Przy zakładaniu listew delikatnie dobijamy listwę gumowym młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.03.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Ja zawsze myślałem, że zdejmuje się najpierw boczne, później górną a na koniec dolną listwę. U siebie prywatnie tak robiłem i zadziałało. W sumie boczne mam dłuższe jak górną i dolną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 09.03.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 I tak przeważnie się robi, bo przeważnie właśnie boczne są dłuższe, ale są przypadki gdzie jest odwrotnie (np okna garażowe). W takim przypadku lepiej najpierw górną, potem boczne i dopiero dolną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 09.03.2017 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Uzywa sie do tego celu albo specjalnych szpachelek stalowych albo zwyklej szpachelki albo wrecz nozaPrzy dobrze spasowanej listwie lopatka do szklenia nie masz szansy wyjac listwyOczywiscie ze osoba nie majaca z tym doczynienia metalowymo narzędziami tylko zniszczy listwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michook 10.03.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Ja tam takie rzeczy od razu reklamuje, niech zaczną dobrze robić to nie bedzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 13.03.2017 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Zgadza się - od tego jest święte prawo do reklamowania towaru. Póki co z taką uszczelką można żyć i nie jest to piląca sprawa więc ja bym się na spokojnie pobawił z jakimiś pismami z prośbą o usunięci wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 13.03.2017 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Ja tam takie rzeczy od razu reklamuje, niech zaczną dobrze robić to nie bedzie problemu. Zgadza się - od tego jest święte prawo do reklamowania towaru. Póki co z taką uszczelką można żyć i nie jest to piląca sprawa więc ja bym się na spokojnie pobawił z jakimiś pismami z prośbą o usunięci wady. Autor reklamował skutecznie, a drugi pytający - Zdun Darek B.- ma już kilkuletnie okna. Czytajcie dokładnie, zanim "poradzicie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.03.2017 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Słowa "będą przekładać" nie oznaczają, że to jest koniec reklamacji. Ile znam takich przypadków, gdzie sprzedawca zapewnia, że uszczelka już jedzie a później Klienci nie mogą się o nią przez pół roku doprosić, bo jest "sezon" i trzeba zarabiać a nie pierdołami się zajmować.Trzeba wiedzieć w jaki sposób składać reklamacje, bo są dwie drogi do tego. Należy też wiedzieć czy składać taką reklamację w serwisie u producenta, czy dać ją do sklepu w którym się kupiło towar czy też zgłosić się do montażystów.Niby pierdoła z taką uszczelką i roboty na 15 min, ale jak sprawa trafiła by do serwisu producenta to zakładam że na 100% będzie odrzucona reklamacja. A jak by ktoś ją złożył do montażysty to musi być ona na 100% uznana. Niby niewielka różnica a nerwów można sporo oszczędzić. No i czasu również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts