Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wada uszczelki - reklamować?

Recommended Posts

Na jednym ze świeżo zainstalowanych okien zauważyłem dziwną wklęsłość uszczelki na jakichś 2cm. Czy coś takiego nadaje się do reklamacji czy raczej nie jest to powód do zmartwienia?

[ATTACH=CONFIG]383232[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]383233[/ATTACH]

Wygląda na zwykłe podwinięcie. Podważ czymś cienkim, byle nie ostrym i wyskoczy.

Na tym filmiku nie bardzo mi się podoba, że instalator korzysta z łopatki stalowej. Osoba, która się na tym nie zna zniszczy sobie listwy przyszybowe taką łopatką. Najlepiej korzystać z miękkiej tworzywowej. Zasada jest taka, że najpierw wyjmujemy dłuższe, a potem krótsze listwy. Przy zakładaniu listew delikatnie dobijamy listwę gumowym młotkiem.

Uzywa sie do tego celu albo specjalnych szpachelek stalowych albo zwyklej szpachelki albo wrecz noza

Przy dobrze spasowanej listwie lopatka do szklenia nie masz szansy wyjac listwy

Oczywiscie ze osoba nie majaca z tym doczynienia metalowymo narzędziami tylko zniszczy listwe

Ja tam takie rzeczy od razu reklamuje, niech zaczną dobrze robić to nie bedzie problemu.

Zgadza się - od tego jest święte prawo do reklamowania towaru. Póki co z taką uszczelką można żyć i nie jest to piląca sprawa więc ja bym się na spokojnie pobawił z jakimiś pismami z prośbą o usunięci wady.

Autor reklamował skutecznie, a drugi pytający - Zdun Darek B.- ma już kilkuletnie okna. Czytajcie dokładnie, zanim "poradzicie"

Słowa "będą przekładać" nie oznaczają, że to jest koniec reklamacji. Ile znam takich przypadków, gdzie sprzedawca zapewnia, że uszczelka już jedzie a później Klienci nie mogą się o nią przez pół roku doprosić, bo jest "sezon" i trzeba zarabiać a nie pierdołami się zajmować.

Trzeba wiedzieć w jaki sposób składać reklamacje, bo są dwie drogi do tego. Należy też wiedzieć czy składać taką reklamację w serwisie u producenta, czy dać ją do sklepu w którym się kupiło towar czy też zgłosić się do montażystów.

Niby pierdoła z taką uszczelką i roboty na 15 min, ale jak sprawa trafiła by do serwisu producenta to zakładam że na 100% będzie odrzucona reklamacja. A jak by ktoś ją złożył do montażysty to musi być ona na 100% uznana. Niby niewielka różnica a nerwów można sporo oszczędzić. No i czasu również.