yaro137 08.03.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Rozmawiałem z firmą instalująca kominki i tam powiedziano mi żeby się do nich zgłosić jak będą tynki. Problem z tym taki, że musiałbym wykuć otwór w ścianie i pociągnąć rurę dostarczająca powietrze pod palenisko przyszłego kominka. Wiem gdzie mniej więcej kominek będzie stał, ale nie wiem tego dokładnie. Kominek będzie z zamkniętą komorą spalania. Potrzebowałbym teraz to przygotować, zanim posadzkarz zacznie rozkładać styropian pod przyszłe podłogi, żeby rura ta była jak najniżej pod warstwą ogrzewania podłogowego. Styropianu ma być docelowo 25cm. Pod kominek jest przygotowany fundament, który niejako wyznacza miejsce gdzie kominek będzie stał. Rura najlepiej jakby była o przekroju prostokątnym. Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.03.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Rozmawiałem z firmą instalująca kominki i tam powiedziano mi żeby się do nich zgłosić jak będą tynki. Problem z tym taki, że musiałbym wykuć otwór w ścianie i pociągnąć rurę dostarczająca powietrze pod palenisko przyszłego kominka. Wiem gdzie mniej więcej kominek będzie stał, ale nie wiem tego dokładnie. Kominek będzie z zamkniętą komorą spalania. Potrzebowałbym teraz to przygotować, zanim posadzkarz zacznie rozkładać styropian pod przyszłe podłogi, żeby rura ta była jak najniżej pod warstwą ogrzewania podłogowego. Styropianu ma być docelowo 25cm. Pod kominek jest przygotowany fundament, który niejako wyznacza miejsce gdzie kominek będzie stał. Rura najlepiej jakby była o przekroju prostokątnym. Co z tym zrobić?Tynki tynkami, ale o wytyczne do rury teraz poproś. To jest rura dla nich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts