hudy8 09.03.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Dzień dobry. Mam zamiar zrobić tynki tradycyjnym sposobem. Proszę o radę jaki tynk najlepiej zastosować, na jakim najlepiej się pracuje przy pracach ręcznych. Chodzi mi głównie o tynk gipsowy by najwyżej w niektórych miejscach gdzie będzie potrzeba położyć gładź w celu wyrównania powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 09.03.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Trudno polecić tynk bo każdemu się na różnym inaczej pracuje. Najpopularniejszy jest z ręcznych goldband ale możesz także robić maszynowy MP75L , Beta czy 651. Jeśli miejscami szpachlujesz to może być widoczne te miejsca po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 10.03.2017 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Dzięki za informację. Poczytam o tych tynkach. Głównie chodzi mi o to by te tynki dobrze nakładało się ręcznie. Co do gadzi to chciałbym uniknąć zacierania ale wiem że nie da się zrobić na lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 01.04.2017 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Szanowny Panie, do wykończenia powierzchni pokrytych tynkiem ścian polecam zastosowanie gotowej gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Gładź łatwo się nakłada i szlifuje, pozostawia śnieżnobiałe i idealnie gładkie do malowania powierzchnie. Przed nałożeniem gładzi należy zadbać o przygotowanie podłoża – powinno być ono suche, oczyszczone i zagruntowane. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts