Marek_pno 09.03.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Witam, Rodzice mają działki, na których chciałbym zrobić garaże bez fundamentów pod wynajem. W plikach daję opis przestrzennego planu zagospodarowania + mapka. Ja interpretuję to tak, że w ramach usługi na potrzeby lokalne mogę zabudować 30% działki garażami. Dodatkowo gmina ma mi zapewnić dojazd do garaży, kiedy powstaną, ponieważ w obecnej chwili jest tam nieprzejezdny teren. Mógłby ktoś obeznany w temacie potwierdzić/sprostować to co napisałem wyżej? Czy faktycznie w oparciu o ten zapis mogę tam stawiać garaże? Jakie dokumenty będą mi potrzebne? Obecnie byłem w gminie po wyrys i wypis z przestrzennego planu zagospodarowania. Jak takie coś krok po kroku załatwić? Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 09.03.2017 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Zabudowa podstawowa mieszkaniowa, czyli garaże są uzupełniającą.Musisz mieć budynek mieszkaniowy aby zbudować garaże pod usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_pno 11.03.2017 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 (edytowane) Zabudowa podstawowa mieszkaniowa, czyli garaże są uzupełniającą.Musisz mieć budynek mieszkaniowy aby zbudować garaże pod usługi. Rozumiem. Jest jakaś "furtka", żeby tą działkę zmienić na "inny rodzaj" i postawić na niej garaże? Marek Podbijam po pół roku. Zastanawiam się obecnie nad wnioskiem o zmianie zagospodarowania przestrzennego dla jednej działki, w celu zmienienia jej na garaże. Swój wniosek mam zamiar zmotywować tym, że dookoła jest wiele bloków i brakuje miejsc parkingowych. Czy ktoś może miał doświadczenie z takimi wnioskami? Długo na to trzeba czekać? Czy taka działka będzie tylko pod garaże, czy może być na niej zawarte coś więcej (sklep itp.) Edytowane 7 Marca 2018 przez Marek_pno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts