zabamix 10.03.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Jak w temacie, robię wykusz prostokątny i chcę żeby wszedł tam stół. Jestem na etapie tworzenia w projekcie tylko nie wiem jaki wstawić rozmiar okna żeby nie było że przesadziłem z 10cm i będzie wielki problem cenowy za taki błąd.... Okno nie ma być otwierane, z boku wykusza nie będzie równierz okien(sam front). Zdjęcie poglądowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 10.03.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Chyba w tej sytuacji musisz wiedzieć jakie wymiary będzie miał stół i krzesła a dopiero później brać się za wymiary wykusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.03.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Mozesz cos wiecej nt oczekiwanych wymiarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 10.03.2017 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Mozesz cos wiecej nt oczekiwanych wymiarow? no cos ponad 2metry oczywiscie szerokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 11.03.2017 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Autorze wątku Masz.zapewne u siebie w domu teraz stol. Obmierz go wraz z krzesłami 2 metry to metrowy stolik tam wstawisz i dwa krzesla by wygodnie przed nim zasiadacNaprawde zacznij od stolu i jego zakladanych wymiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.03.2017 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Teraz zaczaiłem, że chodzi o wykusz w jadalni a nie ten w kuchni. I tak jak mówi kolega wyżej - trzeba zacząć od stołu (i jego ceny) a wtedy przestaniesz sie przejmowac oknem. Tak by sie cos sensownego zmeiscilo - powyżej 3 m. Ale powyzej oznacza juz koniecznosc łaczenia z części (w plastiku, z uwzglednieniem łączników statycznych , czyli + ok 1 tys. zł), a jeśli przesadzisz z powierzchnią szyb to i dopłatę za szkło 6mm. I przy stole to poważnie bym pomyślał o hartowaniu by zwiększyć ich wytrzymałość w razie przewrócenia się krzesła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 11.03.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Autorze wątku Masz.zapewne u siebie w domu teraz stol. Obmierz go wraz z krzesłami 2 metry to metrowy stolik tam wstawisz i dwa krzesla by wygodnie przed nim zasiadac Naprawde zacznij od stolu i jego zakladanych wymiarow Należy założyć, że wraz z wiekiem wskaźnik BMI również wzrasta, krzesło jest coraz dalej od stołu- więc na wszelki wypadek trzeba dodać po 0,5 metra luzu na każdą stronę aby się nie zaklinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 12.03.2017 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Dzisiaj sobie policzyłem cm i wyszło 220 takie minimum.Okno będzie od podłogi do sufitu.Okno nie otwieralne.Jaki mniej więcej koszt takiego okna z roletą, 3 szybowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.03.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) A ile kosztuje samochód o długości 4m? Tak samo okno. Możesz usłyszeć cenę 2 tys. możesz 3.. , 5 i więcej.. i każde ma prawo być warte swojej ceny. Jak go nie podzielisz na pół, to waga pow. 200kg może wywołać konieczność wypożyczenia sprzętu do przeniesienia za 1-2 tys. zł.. Ps. Wg mnie 3 metry to absolutne minimum.. nawet jak na stół 4osobowy.. Edytowane 12 Marca 2017 przez finlandia błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 12.03.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Wybaczcie ale ten temat to jakaś kpina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts