Gość 24.07.2002 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Czy dawać izolacje pod murłate ,jeśli tak to jaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 24.07.2002 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Należy, najprościej (i pewnie najtaniej) 2 warstwy papy podkładowej na welonie szklanym rozdzielone warstwą np. lepiku na zimno (tu uwaga oczywiście na bliskość styropianu, ktory lepiku nie lubi). Drewno zawsze warto odizolować od nawet najsuchszego muru czy betonmowego wieńca.PozdrawiamFiniszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 24.07.2002 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2002 Właśnie też nad tym się zastanawiam i chociaż w muratorze czytałem o izolowaniu to mój wykonawca powiedział, że nie powinno być izolacji, a gdy byłem u znajomego na budowie to ten założył papę ale teraz żałuje bo ostatnio czytał kilka pozycji o izolowaniu murłaty i z najnowszych artukułów wynika, że nie powinno się izolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finiszant 25.07.2002 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Czegóż żałuje Twój sąsiad, napisz koniecznie, bo mnie wszyscy przekonywali do papyFiniszant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abakus 25.07.2002 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Witam Nie wiem co za doktory! kombinują z tą izolacją murłatyZawsze oddziela się elementy drewniane od murów. Wykonuje się to papą i tylko papą bez przyklejania posypką do drewna. Nie można stosować folii ponieważ drewno będzie butwieć. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Jan 25.07.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2002 Kolega ABAKUS ma rację. Drzewo ZAWSZE nalezy odizolować od betonu. Standardowo jest to papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts