Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MŚ'06 w piłce nożnej - komentarze

preev

Recommended Posts

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też mi najbardziej szkoda Franka. Mimo iz ostatnio miał kłopoty to jestem pewien, że w reprezentacji by coś ustrzelił.

I do tego uważam, że zamiast Jelenia czy Brożka to powinien jechać Kiełbasa. Co by nie mówić to jest na maksa skuteczny (juz w debiucie w reprezentacji strzelił bramkę).

A tak to nasz atak wygląda słabo. W eleiminacjach strzelaliśmy po 3 bramki w spotkaniu. Teraz czuję, że jak Żuraw czy Smolarek czegoś nie ustrzelą to będzie nieciekawie.

.....i Domański co strzelił Anglii też nie pojechał ..............ale było z czego wybierać.

Fanek w domu a Rasiak w Niemczech to dla mnie pomyłka, która watpie czy się obroni.

Bramkarze Ok dla mnie już od dawna faworytem był Boruc ( bo gra ) Kuszczak też a Jurek (za to co zrobił nalęzy byc mu wdzięcznym ) niestety od roku gra tylko w kadrze to za mało

A swoją drogą to nieźle TP SA wtopiła opierając kampanię na DUDKU FRANKOWSKIM I KŁOSIE ale z tego się akurat cieszę :D

.ale z drugiej strony to trzeba wpuścić trochę młodych, ambitnych, którzy będą "gryźć trawę"....

...wiem, wiem gupoty gadam .....

ale

w '74 Górski zabrał np. takiego młodzika Żmudę i było nieźle ...

Poza tym, niedługo eliminacje do EURO 2008 i dobrze,żeby sie młodziki troche ograli,bo inaczej znowu po mistrzostwach świata będzie trzeba budować drużynę od zera.

Ja się cieszę, ze selekcjoner dokonał wyboru i bierze pełną odpowiedzialność

za wynik na mistrzostwach.

Co do Rasiaka nie bardzo rozumiem tą modną nagonkę na niego.

Co prawda kilka meczy zawalił, ale nie tylko on. Dla mnie kontrowersyjne jest powołanie Mili. W to miejsce dałbym Jelenia, który jest dość wszechstronnym zawodnikiem, a w miejsce Jelenia w ataku miło byłoby zobaczyć Franka. Ale cóż. To nie ja jestem selekcjonerem.

Dajmy spokój z tą krytyką Janasa, bo to jemu udało się jakoś zmontować ekipę na "gruzach" tego co zostało po Engelu i Bońku.

Do reprezentacji Polski trafił nowy Murzyn. Na pierwszej odprawie przed

treningiem Paweł Janas narysował na tablicy wielki prostokąt i zaczął

uderzać w niego piłką.

- Piłka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokąt. Bramka, piłka do bramki to

dobrze, rozumiesz?

Wstał nasz nowy Murzyn, lekko poszarzały i ozywa się do trenera Janasa:

- Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce, mam tu żonę,

dzieci a studiowałem filologię polską i mówię w tym języku lepiej niż

niejeden Polak!

Paweł Janas popatrzył na niego ze zdumieniem i powiedział:

- Siadaj synu, ja mówię do Rasiaka.

Selimm!

ale Rasiak mógłby nie jechać na MŚ tylko pod warunkiem, że Janas by tam nie jechał. Najbardziej to szkoda mi Franka, bo mimo, że bez formy to on ma to coś, czego taki Rasiak, Brożek, czy Jeleń i po 100 latach treningu nie nabędą.

zgadza sie on ma instynkt - moze caly mecz nie grac i w 90 minucie od tylka sie mu pilka odbije i wpadnie do bramki ...

nie rozumiem argumentacji - nie grał w składzie , nie ma formy

Mila oczywiscie grał :evil: drewniak z dębowego lasu oczywiscie forme ma po ......

to ze dostaniemy baty to oczywiste - smutne jest tylko to, w jakim stylu

pewnie 2 -linia nie bedzie dawała rady , Zurawski bedzie cofniety

a boazerio moze dotknie ze trzy razy piłke i to bedzie wszystko ...

• 3 weeks później...

.. to może dla wesołości :

Polska - Ekwador

"Japoński arbiter nawet nie skrzywił tego swojego skośnego oka." - Program 1 Polskiego Radia

"Krzynówek... jakoś tak na chybił trafił... Ale na chybił trafił to cieżko wygrać nawet w totolotka, a co dopiero na boisku." - Program 1 Polskiego Radia

"..czarnoskórego o kolorze dwóch czarnych kaw... takich mocnych." - Program 1 Polskiego Radia

"Żurawski opuścił pole karne przeciwnika, czym wprowadził w zakłopotanie obrońców Ekwadoru." - Dariusz Szpakowski, TVP 2

"Ekwadorczycy nie dali nam szansy, żebyśmy mieli szansę strzelić gola." - Grzegorz Mielcarski, Polsat Sport

"Do końca spotkania piętnaście minut, z sekundami. Teraz już dokładnie szesnaście." - Dariusz Szpakowski, TVP

:lol: :lol: :lol:

J