Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MŚ'06 w piłce nożnej - komentarze

preev

Recommended Posts

No niestety, tym razem sie nie udało... ale i tak rozwalił mnie jeden z tekstów komentatora: "Eriksson poderwał się z ławki, chyba dopadła go fala krytyki która przetoczyła się na łamach angielskiej prasy, znany jest przeciez z tego że jest śpiącym trenerem"

:D :D :D

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"PRZYSIĘGAM NA FORUM, ŻE JUŻ NIGDY NIE BĘDĘ PO CICHU LICZYŁ, ŻE POLACY COŚ WYWALCZĄ, NAWET JEŚLI ZREMISUJA W ŁADNYM STYLU. BO ZARAZ ZNAJDZIE SIĘ JAKIŚ PACAN (CZYTAJ: GŁOWACKI), KTÓRY WPAKUJE PIŁKĘ WE WŁASNĄ BRAMKĘ NIWECZĄC CAŁY DOROBEK REPREZENTACJI. INNA RZECZ, ŻE ZACHODZĘ W GŁOWĘ, JAK ZESPÓŁ MOŻE GRAĆ POŁOWĘ NAPRAWDĘ DOBRZE, ŻEBY DRUGĄ TOTALNIE SPIEPRZYĆ (NIE LICZĄC ZDOBYTEJ BRAMKI). KTO MI TO WYTŁUMACZY? SKĄD SIĘ TO BIERZE???"

to jest cytat z forum onetu :D

Gdyby Polska grała w "10" bez Głowackiego może było by lepiej?

No i chyba to obstawianie trafilam. Szkoda ze nie obstawilam na jakis zakladach to by bylo na jakis worek cementu, a tak nic tylko satysfakcja, no chyba ze postawicie jakas kawe albo GRZESKA w czekoladzie- bardzo je lubie.

Z pozdrowieniami asaj

proszę bardzo ;)

http://www.kosmos.alpro.pl/produkty/sv1ii1ij.jpg

Hello hello

Mecz wciągniety i kilka wniosków. Zwycięstwo Anglii zasłużone - piłkarsko są po prostu lepsi. A Polacy:

Mila - dramatycznie słabo. Tym bardziej przykro to mówić, bo gość potencjalnie jest bardzo dobry, no i jest wychowankiem "mojego" klubu ...

Lewandowski, Rasiak, Kukiełka - no comment ..., zero kreatywności, a Rasiak to samo drewno ...

Żurawski - najlepszy na boisku

Krzynówek, Kosowski, Rząsa, - niezły mecz

Nie wieszajcie psów na Arku Głowackim - wg mnie to potencjalnie najlepszy polski środkowy obrońca.

A za Żewłaka powinien grac Baszczyński.

Pozdrowienia B.

PS. Z meczów jesiennych z Austrią i Walią typuje (co najmniej) 4 punkty.

Benicio!

W ogóle to się zgadzam, choć : obydwaj boczni obrońcy są do wymiany, przy czym o ile Żewłakow w miarę pewny w obronie, to Rząsa już drugi mecz z rzędu niemiłosiernie ogrywany. Kosowski nadal niestety nie potrafi się wracać do obrony i to w I połowie powodowało taką lukę po tej stronie boiska, biorąc jeszcze pod uwagę grę Rząsy, miał Kosa swoje 10-15 minut po przerwie. Lewandowski dramatyczny w akcjach ofensywnych, już Kukiełka o niebo lepszy [przynajmniej podaje do przodu i usiłuje myśleć], Niedzielan z ławki - nieporozumieniem [nigdy niestety nie będzie zawodnikiem inteligentnym jak choćby Frankowski], Krzynówek dobry, ale głównie z lewej strony i może skończyć te eksperymenty z ustawianiem go na prawym skrzydle. Janas - przy stanie 2:1 dla Anglii wprowadzający defensywnego pomocnika w miejsce Mili [Kukiełkę] to kwintesencja jego pomysłu na grę naszej kadry. Mili trochę szkoda, bo myślę, że nie wytrzymał tego meczu mentalnie, ale usiłował grać do przodu i należy mu to pamiętać bo to młody chłopak. Na prawej obronie może grać Baszczu, albo Hajto jak jest w formie. Rasiak słabo, ale kiedy ostatnio gdziekolwiek grał dobrze to tylko Janas wie.

Hej

Właśnie dziwi mnie niechęć Janasa do "Franka". Jest on przecież typowym łowcą bramek - takim królem pola karnego (polski Gerd Muller), który "dołoży noge", "przystawi głowe" .... Taki zawodnik w zestawieniu z Żurawskim, który umie się cofnąć po piłke i ją rozegrać, byłby skarbem. Udowadniają to zresztą na codzień w Wiśle.

Co do gry obronnej Kosowskiego. On sam kiedyś zażartował, że jeśli ktoś chce go kupić z Wisły to najlepiej w pack'u z Maćkiem Stolarczykiem, który odwala za niego całą robote obronną. I to jest chyba kwintesencja tego zawodnika. Za mało mamy kreatywnych graczy ofensywnych, żeby wtłaczać im zadania obronne.

Rząsa nie taki słaby - w końcu oba gole padły od strony Żewłaka. Rząsa to wychowanek Cracovii, więc może tu jest przyczyna, że go "nie lubią na forum". Jak tam Aishan? :wink: :wink: :wink: :D

Pozdrowienia B.

PS. Ja jestem z tej połowy Polaków, która zna się na piłce, druga zna się na medycynie :p . A wszyscy na skokach narciarskich. :D