Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MŚ'06 w piłce nożnej - komentarze

preev

Recommended Posts

parę pomysłów: "w jaki sposób gra nasza reprezentacja"

1. kto najbliżej bramki TEN BRONI

2. co ja tutaj robię i co to za gra?

3. 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

4. atakujmy Dudkiem moze pomyla strony i sami cos sobie strzelą

5. gra 6 obrońców, 3 pomocników i 1 napastnik. Gra polega na tym, że pomocnicy strzelają i starają się trafić w Rasiaka, potem rykoszet i gol. Trochę do tego systemu nie pasuje Żurawski i Krzynówek, ale Janas to poprawi w następnych meczach

6. kupą mości panowie :lol:

powyższe cytaty pochodzą z forum onetu, mam nadzieję, że nikt się nie obrazi :wink:

jeśli dopatrzyliście jakiś innych systemów wskazane jest dopisane, na koniec zrobimy ranking :D

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie a propo o styl gry reprezentacji był pytany Frankowski po meczu w Szczecinie[Przegląd Sportowy za Onet-em]

"Trener [o Janasie] mówi, że Wisła gra innym systemem niż kadra?

Innym, ale nie wiem, jakim systemem gra reprezentacja"

Nic dodać nic ująć. Niestety

najlepszy system to brak systemu...

żeby przeciwnik nie mógł rozgryźć o co chodzi

ale nawet to naszej reprezentacji nie idzie :wink:

• 4 weeks później...

Witam

Meczyk oglądnięty. Humor dobry.

Mielismy troche szczęścia, bo z gry najsprawiedliwszy byłby remis. Bardzo dobra gra Dudka, niezła Hajty, Kałużnego (!!) i znakomite wejście Franka. Mam tez nadzieje, że wczorajszym występem definitywnie skreślił się kolega Rasiak.

Troche niewidoczni Żurawski i Krzynówek (ale jesli bramy strzela, to zawsze może być niewidoczny).

M-c temu chciałem 4 pkt w dwóch meczach. Teraz apetyty wzrosły ...

Pozdrowienia B.

Preev

W sumie było trochę emocji, ale patrząc na poziom to nie masz czego żałować.

Nie zgadzam się z Benicio co do Żurawia i Krzynówka. Obydwaj - dużo dobrej roboty w środku pola. Żal było patrzeć na grę Zająca, Rasiaka i Radomskiego. Czas pomyśleć co lewą obroną, bo Rząsa najlepsze lata ma chyba już za sobą. Podobał mi się w dzisiejszej Wyborczej jeden z komentarzy o stylu gry naszej reprezentacji. Mowa w nim o chaosie i przypadku [porównanie - w naturze trzepoczące skrzydła motyla nad Amazonką mogą wywołać tajfun w Indochinach - do kopnięcia w nogę Niedzielana w lidze holenderskiej, które spowodowało 2 bramki w meczu z Austrią]. Nadal próby łatania dziur bez szerszej koncepcji. Ale walki i determinacji nie można było chłopakom odmówić. Wkurzające komentarze Listkiewicza - że z Walią dobry będzie remis. A tu kurcze trzeba motywować do walki o zwycięstwo, na szczęście piłkarze [patrz wypowiedź Hajty] mają więcej rozumu.

Kompletnie sie nie zgadzam że nie było widać Żurawskiego i Krzynówka, chlopaki zasuwali nieźle. Natomiast sam mecz, to juz mialem w pewnym momencie wrazenie ze jak austria strzeli nam druga bramke to bedzie juz po meczu. Bencio napisał że mieliśmy troche szczęścia, nie zgodze się.. mieliśmy cholernie dużo szczęścia. Równie dobrze mogło się skończyc i 4:3 dla Austri, ale Dudek bronil jak w transie.. nie licząc jednej błedu przy straconej bramce.

pozdrawiam

Hej

Panowie, panowie. Żuraw i Krzynówek nie byli słabi - nie było moja intencją tak napisać. Po prostu w poprzednich meczach oni ciągnęli gre, ewidentnie byli liderami drużyny, a w meczu z Austrią nie grali pierwszych skrzypiec.

Jutro. W środe. Wieczorem. Razem. Głośno. POLSKA.

Pozdrowienia B.