Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MŚ'06 w piłce nożnej - komentarze

preev

Recommended Posts

Jeśli wygramy z Walią to na 90% jesteśmy w finałach. Podkreślam, że na 90%, a nie na 100%.

Rywalizujemy teraz pośrednio z Czechami. Czesi przegrali z Rumunią 0:2 i to jest dla nas super wynik. Czesi mają dwie porażki. Zakładam, że z Anglią przegramy (ale nisko np. 1:2). Bedziemy także mieli dwie porażki. Czechów jednak czeka jeszcze trudny mecz z Holandią. Jeśli Holandia wygra ten mecz to nawet remis z Walią daje nam awans. Musimy liczyć więc na naszych chłopaków w meczu z Walią i na podknięcie Czechów.

To tyle analizy. Trochę to wszystko poplątane, mam nadzieję że coś wyjaśniłem.

Pozdrawiam

Już coś tam poczytałem i ztego mi wynika że jak wygramy z Walią (daj Boże) to szanse liczę na 95% :wink:

Czesi mają 3 spotkania u siebie z Holandią i bodaj Armenią i na wyjeździe z Finlandią gdyby wygrali liczy się stosunek bramek i wtedy zakładając że nie stracimy ich dużo w ostatnich spotkaniach powinniśmy być lepsi (ale przydałoby się żeby Armenia wygrała na wyjeździe z Andorą wówczas przesunie się na przedostatnie miejsce w grupie a Andora na ostatnie i wygrania Czechów z Andorą (8:0) nie będzie się im liczyć...

Również mam nadzieję że cos wyjaśniłem :wink:

a poplątane to jest i owszem :wink: :lol:

Pozdrowienia Mario

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to widzieliście: ?

El. MŚ: Niespodziewana pomoc z Malty

Reprezentacja Malty sensacyjnie zremisowała na własnym boisku z prowadzącą w tabeli Chorwacją w spotkaniu grupy 8. eliminacji piłkarskich mistrzostw świata.

Chorwacja jest w gronie drużyn, z którymi reprezentacja Polski toczy korespondencyjny pojedynek o bezpośredni awans do finałów mistrzostw świata w Niemczech.

Dla zespołu Malty punkt zdobyty w meczu z Chorwacją jest dopiero drugim w obecnych eliminacjach.

Malta - Chorwacja 1:1 (0:1)

Bramki: dla Malty - Stephen Wellman (74 min.); dla Chorwacji - Niko Kranjcar (19 min.).

Sędziował: Athanassios Briakos.

Też jestem dobrej myśli :lol: :wink:

Brawo BIAŁO CZERWONI!

Sytuacja jest wyjątkowo dobra żeby nie powiedzieć znakomita.

Otóż o awans z 2 miejsca walczą drużyny z grupy 1, 6, i 8.

Czyli Holandia i Czesi, Polska i Anglia oraz Szwedzi i Chorwacja.

Poczekajmy spokojnie do 8.10. (my gramy 12.10.) już wtedy może będziemy świętować awans.

Do szczęścia wystarczą nam rezultaty:

Czechy - Holandia (wygrana bądź remis Holendrów)

Anglia - Austria (wygrana bądź remis Austrii :wink: )

Chorwacja - Szwecja (wygrana Szwecji)

w takich szczęśliwych wynikach awans mamy niezależnie od naszego rezultatu z Anglią.

W przypadku gdyby w żadnym z tych maczów nie dopisało nam szczęście i tak sytuacja nie będzie zła.

Trzymamy kciuki.

(tylko siatkarzy trochę żal :cry: )

Lafciado, wszystko się zgadza. Dopisze jednak jeszcze inne rozwiązania:

Czesi wygrywają z Holandią i Finlandią, a my przegrywamy z Anglią.

Bedziemy mieli tyle samo punktów co Czesi, liczyć się więc bedą bramki. Na ten moment Czesi mają bramki (32-10) +22, gdy odejmiemy bramki z najgorszym zespołem w grupie to Czesi będą mieli bramki (25-9) +16.

Polska ma obecnie bramki +19.

Jeśli Czesi wygrają z Holandią (1:0), a z Finlandią (1:0), a my przegramy z Anglią 2:3, to i tak awansujemy.

Są jeszcze nieco podobne "kombinacje" w przypadku Chorwacji, ale już nie chce mnie się pisać, bo pewnie poza nielicznym gronem Forumowiczów i tak większość albo tego nie zrozumie, albo ich to nie interesuje.

Najlepszym jednak rozwiązaniem jest remis na Old Traford. Wtedy i tak wchodzimy z pierwszego miejsca w grupie i nie oglądamy się na innych. Osobiście bardzo chciałbym "dokopać" Anglikom na ich terenie. Podniosłoby to na duchu tysiące Polaków pracujących w Wielkiej Brytanii, a Anglicy nie patrzyliby tego wieczoru na nich z wyższością, a z zazdrością. Dlatego uważam, że mecz z Anglią bedzie miał wymiar nie tylko sportowy.

Pozdrawiam

No wczoraj normalnnieogarnął mnie szok :o

Wracam sobie z budowy ok 21, włączam telewizor, oglądam II połowe meczu i oczom nie wierzę: podoba mi się gra Polaków w II połowie :wink: Brawo. Techniczne zagrania, mądre przytrzymanie piłki, gra z pierwszej piłki... a Walijczycy tylko biegali

Brawo Kosa, Żuraw, Szymkowiak (za co dostał ta kartkę?), Sobolewski, baszczyński i Jop. No i Bąk oczywiście też.

Całkiem niezły mecz.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...