gms 11.03.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Witam,Czytam ostatnio tematy dotyczące wyboru okien czy drzwi zewnętrznych.Spotykam się tylko z dyskusją która firma lepsza, wyższości jednego Uw nad drugim, itd. Natomiast nigdzie nie spotkałem się z tematem/dyskusją dotyczącą wyboru całej stolarki w jednej firmie. Taki zabieg pozwoli zakupić całą dobrą stolarkę w jednej firmie/sklepie., a kupując "hurtowo" otrzymać spory rabat na co jest istotne. Czy jest sens iść tą drogą czy jednak mój tok rozumowania jest błędny ? Należy też poruszyć kwestię tego czy drzwi i okna z firmy robiącej obie te rzeczy będą tak samo dobre jak od tych specjalizujących się w konkretnej stolarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.03.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 I co Ci odpowiedzieć? Jak obie drogi wydają się słuszne.. W jednej firmie - jeśli masz do niej zaufanie to wybranie ścieżki łatwiejszej (nie musisz znowu szukać i się martwić). Firma ma też stałego klienta i korzyści z tego, także powinna potraktować Cie lepiej rabatowo. Ale jeśli myślisz, że dostaniesz np. drzwi za połowę ceny, to raczej pobożne życzenie. Z samej sympatii nikt nie wyśle ludzi do pracy na budowę jako gratis.. Czy Ty byłbyś w stanie wykonywać swoją pracę w piątek za darmo? Mam nadzieję, że rozumiesz mój tok myślenia. JA uważam, że warto robic zakupy w jednej firmie. Ale sprawdzać ceny w innej. Bo "dobry" handlowiec może wykorzystać zaufanie i zrealizować wyższą marżę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gms 12.03.2017 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Dzięki.Jasne że nie za połowę ceny, nie to miałem na myśli. Nie ma nic za darmo to oczywiste.Zastanawiam się tylko dlaczego nie wszyscy idą tą drogą tylko kupują okno tutaj drzwi tam, bramę jeszcze gdzie indziej? Za małe rabaty? Hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 13.03.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Coraz częściej się spotykam, że klienci nie chcą latać po firmach i szukać Bóg jeden wie czego. Wolą wszystko zlecić jednej firmie i teoretycznie nawet w wypadku gwarancji jest to dla nich rozwiązanie o wiele prostsze. W związku z tym, że firmy dilerskie i tak sprowadzają towar od kilku różnych producentów, to nie widzę żadnych przeszkód w takim działaniu. Jest dość wysokie prawdopodobieństwo, że kupując okna u X, rolety zewnętrzne u Y, drzwi wejściowe u W, a pokojowe u Z, to wyjdzie nam to o ciut taniej. Pamiętać jeszcze trzeba, że wtedy na inwestora spada odpowiedzialność pilnowania, żeby montaże w/w nie kolidowały ze sobą, albo jeżeli to wymagane - współgrały ze sobą. Potem jeszcze trzeba pilnować gdzie i u kogo serwis, więc jak ktoś nie ma czasu tak jak ja - to raczej wolałbym dopłacić ten 1000 zł i zamówić wsio w jednej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts