Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komin sasiada na mojej dzialoce ???

admiralbar

Recommended Posts

Hej,

moj sasiad ma szklarnie/cieplarnie. Do niej dostawiony jest komin, stalowy z betonowa podstawa ok 1mx1m. Jak rozciagne sznurek miedzy palikami na godach mojej dzialki wychodzi mi, ze podstawa komina stoi ok 15 cm na mojej dzialce.

Pytanie co robic, raczej malo prawdopodobne zeby geodeta sie pomylil.

Wlasnie problem bedzie z ogrodzeniem Plot Plot - komin - plot plot :)

Tez sie nabijalem z takich problemow nazwijmy to ''kargulowych'' ale to niestety dziala w jedna strone.

Nie mowimy tutaj o dzialkach na jakims za przeproszeniem wy***jewie po 30 zlm2 ale o dzilkach w bliskiej okolicy Warszawy - jakei sa ceny mozna sprawdzic na portalach. Nie po to placil sie kilkaset zl za m2 zeby ogladac komin sasiada ktory postawil go kiedys ''na miedzy''

Nie ma znakow, sa wbite slupki.

Edytowane przez admiralbar

Wznowienie granic będzie więcej kosztować niż te 15cm tej bardzo drogiej ziemi pod Warszawą

a właśnie, że taniej :p

Rewelacyjne rozwiązanie z filmiku, byle komin poleciał na jego działkę, nie na moją :)

Myśle, że budowa była jak to na wsi - bedzie dobrze, no bedzie. Po co pozwolenie :)

a właśnie, że taniej :p

Rewelacyjne rozwiązanie z filmiku, byle komin poleciał na jego działkę, nie na moją :)

Myśle, że budowa była jak to na wsi - bedzie dobrze, no bedzie. Po co pozwolenie :)

Wiesz co zaproponuję może wydać się to dziwne ale.......rozsądne i rzeczowe.

Jak będziesz wykonywał ogrodzenie przejedz po tej podstawie jakby jej tam nie było. Ustal-porozmawiaj z sąsiadem, że tak zrobisz, że to Twoje ale nie będziesz wnikał dlaczego i z czyjej winy. Zastałeś więc prostujesz.- ROZSĄDNE

Jeśli to będzie z siatki to łatwiej niż z paneli drucianych, ale wszystko się da.

Sprzeciwu raczej się nie spodziewam bo wszelkie dochodzenia są na sąsiada niekorzyść.

Rozwiązanie to spowoduje, że nie będziesz miał wroga, granica będzie jasna , a gdy znudzi mu się lub jego dzieciom "szklarniowanie" nie będziecie się dochodzić swoich racji co jest czyje, a co nie.-RZECZOWE

Pozdrawiam

DZięki CityMatic, tak chyba będzie najlepiej.

szklarnia chyba i tak zakończy działalność za pare lat do to coraz mniej opłacalne. W mojej wsi jest chyba tylko 2 czy 3 rolników na 200 mieszkańców. Reszta sprzedała ziemię na działki.

Przepiękny temat do minimum 20 lat procesów .... Znam takie przypadki w naszej okolicy... a płoty jak stały tak stoją

W którejś z podwarszawskich miejscowości - nie pamiętam która to) od mojej strony niemal cały rząd domów przy jednej ulicy ma przesunięte rzeczywiste granice o 1,5 m.