admiralbar 11.03.2017 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Hej,moj sasiad ma szklarnie/cieplarnie. Do niej dostawiony jest komin, stalowy z betonowa podstawa ok 1mx1m. Jak rozciagne sznurek miedzy palikami na godach mojej dzialki wychodzi mi, ze podstawa komina stoi ok 15 cm na mojej dzialce.Pytanie co robic, raczej malo prawdopodobne zeby geodeta sie pomylil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 12.03.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 No cóż - zależy, jak bardzo Ci to przeszkadza, ale nawet jeśli nie bardzo, to warto sąsiadowi o tym powiedzieć, żeby kiedyś nie był zaskoczony jak będzie problem, bo np będziecie stawiać ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.03.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 15 cm to margines błędu pomiaru geodezyjnego. Wg mnie bez sensu wadzic się z sąsiadem o taką powierzchnię. Samo speawdzenie, czy kamienie są wkopane prawidlowo to kilka stowek wyrzuconych w bloto. Wg mnie nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 12.03.2017 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) ... mi to przypomina "Pawlaka" i "Kargula" ( bez urazy ) " znak graniczny " ma zazwyczaj 15x15cm Edytowane 12 Marca 2017 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 12.03.2017 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) Wlasnie problem bedzie z ogrodzeniem Plot Plot - komin - plot plot Tez sie nabijalem z takich problemow nazwijmy to ''kargulowych'' ale to niestety dziala w jedna strone. Nie mowimy tutaj o dzialkach na jakims za przeproszeniem wy***jewie po 30 zlm2 ale o dzilkach w bliskiej okolicy Warszawy - jakei sa ceny mozna sprawdzic na portalach. Nie po to placil sie kilkaset zl za m2 zeby ogladac komin sasiada ktory postawil go kiedys ''na miedzy'' Nie ma znakow, sa wbite slupki. Edytowane 12 Marca 2017 przez admiralbar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.03.2017 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Na początek można wznowić granice, sprawdzić czy są prawidłowo wyznaczone. Po potwierdzeniu powiedzieć sąsiadowi, że bez umownie korzysta z cudzego gruntu. I poczytać orzeczenia sądów w tej materii ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 13.03.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 ... myślę, że większy problem może być z możliwym zadymianiem działki, a tu niestety przepisy nie regulują odległości komina od granicy działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 13.03.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Wznowienie granic będzie więcej kosztować niż te 15cm tej bardzo drogiej ziemi pod Warszawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.03.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 A w ogóle to można zacząć od tego czy ten komin i ta budowla została postawiona zgodnie z projektem i wymaganiami warunków miejscowych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.03.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Pytanie co robic, raczej malo prawdopodobne zeby geodeta sie pomylil. Może....https://www.youtube.com/watch?v=TMHp8_maH8Q a tak naprawdę sprawdź na jakiej podstawie postawił toto tak blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 14.03.2017 00:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Wznowienie granic będzie więcej kosztować niż te 15cm tej bardzo drogiej ziemi pod Warszawą a właśnie, że taniej Rewelacyjne rozwiązanie z filmiku, byle komin poleciał na jego działkę, nie na moją Myśle, że budowa była jak to na wsi - bedzie dobrze, no bedzie. Po co pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.03.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 a właśnie, że taniej Rewelacyjne rozwiązanie z filmiku, byle komin poleciał na jego działkę, nie na moją Myśle, że budowa była jak to na wsi - bedzie dobrze, no bedzie. Po co pozwolenie Wiesz co zaproponuję może wydać się to dziwne ale.......rozsądne i rzeczowe. Jak będziesz wykonywał ogrodzenie przejedz po tej podstawie jakby jej tam nie było. Ustal-porozmawiaj z sąsiadem, że tak zrobisz, że to Twoje ale nie będziesz wnikał dlaczego i z czyjej winy. Zastałeś więc prostujesz.- ROZSĄDNE Jeśli to będzie z siatki to łatwiej niż z paneli drucianych, ale wszystko się da. Sprzeciwu raczej się nie spodziewam bo wszelkie dochodzenia są na sąsiada niekorzyść. Rozwiązanie to spowoduje, że nie będziesz miał wroga, granica będzie jasna , a gdy znudzi mu się lub jego dzieciom "szklarniowanie" nie będziecie się dochodzić swoich racji co jest czyje, a co nie.-RZECZOWE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.03.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Przepiękny temat do minimum 20 lat procesów .... Znam takie przypadki w naszej okolicy... a płoty jak stały tak stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 19.03.2017 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 DZięki CityMatic, tak chyba będzie najlepiej. szklarnia chyba i tak zakończy działalność za pare lat do to coraz mniej opłacalne. W mojej wsi jest chyba tylko 2 czy 3 rolników na 200 mieszkańców. Reszta sprzedała ziemię na działki. Przepiękny temat do minimum 20 lat procesów .... Znam takie przypadki w naszej okolicy... a płoty jak stały tak stoją W którejś z podwarszawskich miejscowości - nie pamiętam która to) od mojej strony niemal cały rząd domów przy jednej ulicy ma przesunięte rzeczywiste granice o 1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts