Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tylko podłogówka w łazience

coachu13

Recommended Posts

Drabinka jest dobrym praktycznym rozwiązaniem przy użytkowaniu łazienki, przy zwiększonym zapotrzebowaniu na moc grzewczą może też skutecznie wspomagać instalację podłogową.

Dodatkowym źródłem mocy grzewczej mogą też być ściany (ogrzewanie ścienne wykonane metodą mokrą lub suchą) a nawet sufit.

Witam.

Czytam i zastanawiam się nad waszą temp. w łazience bez drabinki w wahaniach do 24 stC , gdy np. za oknem siarczysty mróz.Mam podłogówkę ale i drabinkę z grzałką na lato do suszenia ręczników by niepotrzebnie nie butwiały.Przygotowuje sobie łazienkę do kąpieli (jest rozdzielacz są nastawy dla swoich potrzeb każde oczywiści inne w innych domach) ,wlewam wodę do wanny,kąpię się i na koniec jak wychodzę to mnie nie telepie.Miła dość ciepła podłoga(nie z temp. tańczącego misia :D) ,drabinka zawsze ustawiona na max czyli "5". Moja cudna małża wymyśliła kiedyś by zasłonić nieco stronę intymną (na wypadek jak nie zamknie się od środka) kibelek i bidet i właśnie dość sporą drabinkę by zawsze mieć ten komfort cieplny .

b4063c1e9d621e11.jpg

6d91dae8c72fe1b6.jpg

0cf4b50cd781e0e5.jpg

:yes:

Ze względów praktycznych (suszenie ręczników) warto mieć drabinkę. Osobiście nie posiadam i żałuję. Gdybym mógł jeszcze raz ją gdzieś zamontować to bym wstawił wodną z możliwością grzania elektrycznie.

Jak tylko masz kawałek miejsca w pobliżu i wolne gniazdko to w dalszym ciągu jest to możliwe.