gazil 12.03.2017 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Witam, potrzebuję w starym domu zrobić wentylację bo wilgoć jest niesamowita mam bardzo ograniczony budżet a coś muszę wymyślić przynajmniej na parę lat jak wygląda sytuacja:dom jedno piętrowy + poddasze (niezagospodarowane)w piwnicy jest piec węglowy i komin przez środek domu i teraz najlepsze:w każdym pomieszczeniu jest kratka wentylacyjna i dziura przez sufit, tylko jak wejdę na poddasze to każda kratka wentylacyjna ma zbudowany "komin" z cegieł luźno ułożonych na sobie na wysokość 30cm ja wymyśliłem tak żeby do każdej kratki wentylacyjnej wsadzić rurę i wyciągnać ją nad dach i zakończyć jakąś końcówką samokręcącą a w oknach żeby wstawić nawiewniki czy jak to się nazywa, Czy taki zabieg zrobi jakikolwiek efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.03.2017 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Odniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazil 13.03.2017 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 nie rozumiem? co odniesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 13.03.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 jak masz dachówki to możeswz kupić takie kominki wentylacyjne , działa to bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazil 14.03.2017 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 no własnie nad czymś takim się zastanawiałem, czyli powinienem takim zabiegiem osiągnąć pożądany efekt? a jakie nawiewniki do okien kupić? na coś szczególnie trzeba zwracać uwagę? czy wszystkie działają tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.03.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Odniesie efekt. Nawiewniki masz różne. Mogą być proste, nieregulowane lub z regulacją ręczną lub automatyczna ( ciśnieniowe, higrosterowane ) . Poczytaj o różnicach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts