maxtor 04.09.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Jak w temacie. Zastanawiam się czy nie zastąpić "zwykłego" styropianu na w/w. Co o tym myślicie? Jaki jest "przelicznik" w centymetrach zwykłego na grafitowy? pzdrmaxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.09.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 chodzi o caly szary? czy dalmatynczyk, bo dalmatynczyk to troszke przereklamowana recz, z calym szraym, to mi sie wydaje ze w zwyklych sytuacjach oplaca sie kupic po prostu grubszy, zwykly, alebo zostac przy tym co sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxtor 04.09.2004 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 chodzi o caly szary? czy dalmatynczyk, bo dalmatynczyk to troszke przereklamowana recz, z calym szraym, to mi sie wydaje ze w zwyklych sytuacjach oplaca sie kupic po prostu grubszy, zwykly, alebo zostac przy tym co sie ma Myślę o całym szarym o wsp. przew. ciepła <0,032 W/(m.K). Chodzi mi o redukcję grubości ocieplenia. pzdr maxtor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 04.09.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 Ja u siebie dałem; na stronie Termoorganiki jest taki kalkulator przeliczający wsp. przenikania ciepła w zależności od użytego styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.09.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 jesli chcesz miec cienkie ocieplenie, to jest to jakis szczegulny przypdek, i do tego styropian grafitowy, jak najbardziej sie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 06.09.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2004 ja planuję zamiast zwykłego styropianu dać termolambdę choć wcale nie będę dawał cieńszego grafitowego tylko taki sam, bo jest nie wiele droższy, ale jest to dobry pomysł aby zredukować grubość ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts