nucio 13.03.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witam dostałem informacje ze starostwa że aby postawić swój domek który sobie wybrałem muszę uzyskać pozwolenie na budowę. Co wliczając warunki zabudowy i oczekiwanie na pozwolenie spowoduje że minie sezon . Stąd też moje pytanie czy mogę postawić domek na zgłoszenie z projektem wpisując w warunkach zabudowy domek jednorodzinny? W starostwie powiedziano mi że na zgłoszenie mogę tylko i wyłącznie dom jednorodzinny natomiast rekreacyjny musi być pozwolenia na budowę ( na mój chłopski rozum to chyba mniejsze zaostrzenia powinny być przy budowie domku rekreacyjnego niż jednorodzinnego ,.). Dla jasności planuję go postawić na fundamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 14.03.2017 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Możesz. O ile dom (wg. projektu) spełnia warunki techniczne dla domów jednorodzinnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts