Raballach 13.03.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witam Otrzymałem jakiś czas temu od rodziców działkę pod budowę domu. Przy okazji wykreślania mapki do celów projektowych wyszła ciekawa sprawa. W górnym lewym rogu sąsiad ma garaż. Wiem że miał na niego zezwolenie, bo rodzice otrzymywali informacje o jego budowie z urzędu gminy. Problem jest taki, że teraz są różne wersje, co do posadowienia mojego domu od tego garażu. Wiadomo że mamy standardowo 4 metry od granicy działki jeśli są okna. Tylko dalej wchodzi jeszcze w grę warunki p. poż. rozmieszczenia budynków. Moje pytanie jest następujące. W jakiej odległości wg was, mogę postawić dom od tego garażu? Garaż jest w mojej granicy, długość garażu w granicy to około 5,5 metra. Przedstawiam rysunek poglądowy. Garaż jest na czerwono zaznaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.03.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 8 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosikxx84 13.03.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 A jak linia zabudowy będzie np 15m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raballach 13.03.2017 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Jeszcze jedno pytanie.Czy sąsiad budując w granicy działki, nie powinien mieć oddzielenia p. poż?Garaż na pewno powstał w ciągu ostatnich 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.03.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Jeszcze jedno pytanie. Czy sąsiad budując w granicy działki, nie powinien mieć oddzielenia p. poż? Garaż na pewno powstał w ciągu ostatnich 5 lat. Co sąsiad powinien wykonać miał w warunkach zabudowy. Ten dom chcesz stawiać kolo garażu? przesuń do przodu i masz 4 metry od granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts