Adaxis 13.03.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witam! Musiałem część styropianu grafitowego zostawić na zewnątrz. Ułożyłem przy półn-wsch. ścianie, spiąłem sznurkiem. Czy te foliowe opakowania wystarczająco zabezpieczają przed deszczem? Do jakiej temp. zewnętrznej można tak składować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.03.2017 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Do lata wystarczy, jak będzie na zewnątrz powyżej 20* i leży w pełnym słońcu to może się nagrzewać nic mu nie będzie. Chyba , że się "ktoś" zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 14.03.2017 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 CityMatic -OK, czyli problem tylko z "ktoś" -na szczęście to tylko część, która nie weszła do blaszaka i sąsiad stróżuje . Po wylewkach za jakieś 3 tygodnie wniosę do środka. Boki niezafoliowane, czy deszcze może nasiąknąć? I czy jest sens dodatkowo owijać to folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.03.2017 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Nie, nic nie nasiąknie - tylko zanurzenie może spowodować nasiąkanie....tak ogólnie to chroni się przed promieniowaniem UV który utlenia powierzchnie a to już wpływa na "przyczepność" kleju i wiązanie z zaprawami - innych negatywnych czynników nie znam....... chyba , że sławetne "znikanie" ale to przez chemiczne czynniki z pap czy lepiszczy i ich rozcieńczalników no i oczywiście amatorów cudzej własności:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts