Aribev 14.03.2017 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witam. Dziele z kimś dom na pół . Ja u góry ktoś inny na dole . Za prąd i wodę są osobne rachunki. Tylko opał miał być wspólny . Każdy miał kupować po tyle samo węgla np ja 2 tony i druga osoba 2 tony. Niestety ta druga osoba uchyla się od kupienia węgla . Nie kupi węgla bo "nie mam pieniędzy i ch*j" . A przecież palić trzeba żeby było ciepło ... pomyślałam żeby zrobić osobne centralne ogrzewanie . Tylko kompletnie nie wiem co i jak . Czy można to podpiąć do tego samego komina ? Ostatnio robiłam remont i wymieniłam hydraulikę czy będę musiała je wymieniać jeszcze raz by podpiąć do 2 pieca żeby mieć ciepła wodę ?Jaki byłby tego koszt? Moje mieszkanie u góry ma 90m2 . Dom jest stary nie ocieplony 2 kocioł postawiłabym obok pierwszego w piwnicy. Myślałam tez o ogrzewaniu elektrycznym ale czy to będzie opłacalne w moim przypadku. Chyba ze ktoś z Państwa ma jakieś tańsze rozwiązania tego problemu albo inne pomysły na to żeby druga osoba zaczęła dokładać na opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 14.03.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tak wyglądają spółki , nic z tym dziadem nie zrobisz , pytanie jak wielkie masz mieszkanie , jak duże to pewnie jakiś malutki kociołek by się znalazł a jak małe to ja bym szedł w grzanie klimatyzacją koszt podobny ale mniej uciążliwe , np klima każda ma funkcję grzania , koszt od 1600 tanie do 4 tys już wypasione z dwoma nawiewnikami w różnych pokojach np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 14.03.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Może elektryczny piec akumulacyjny? Naładujesz w 2 taryfie przez noc, a przez dzień odda ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario19691 15.03.2017 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) ile pomieszczeń ?czy powyżej jest ocieplenie i jakie?okna 2 szybowe plastikowe?jakie województwo ze względu na średnie temp. zimowe?Dostęp do gazu jaki?Na tą chwile to najtaniej używanie piece akumulacyjne (można odsprzedać) i taryfa energetyczna G12.Odnośnie gazu . moi sąsiedzi powyżej mieszkanie 50m2 taniej wyszło gazem niż ich nie umiejętnym spalaniem w kotle węglowym. Zeszły sezon zimowy wraz z opł.przesyłowymi 1300. Węgla nie starczało im 2,5 tony. Tylko jedna sprawa u mnie to średnia ok 23stC więc w ich ogrzaniu też miałem swój udział. Edytowane 15 Marca 2017 przez Mario1969/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts