grzeesiek 14.03.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Fachofcy przez duże "F" tak wspaniale wylali mi strop że mam 4cm różnicy w poziomie między skrajnymi ścianami, strop nie jest ugięty środkiem tylko krzywy (pochylony) w kierunku jednego z rogów a jako że ten strop jest salonem i ma dość dużą powierzchnie (36m2) to zależy mi na równej płaszczyźnie sufitu. Teraz przyszedł czas na tynki i zastanawiam się co tu teraz zrobić, tynkarz mówi że stropu nie wyrówna zapewnia jednak że nie będzie tej różnicy widać a ja jakoś w to ie wierzę. Po głowie chodzi mi również sufit podwieszany ale nie chciał bym zbytnio obniżać pomieszczenia. Doradźcie proszę co tu zrobić by to w miarę przyzwoicie wyszło.Jak maksymalnie najniższy można wykonać stelaż pod sufit podwieszany? a może kratownicę z drewna wystrugać? gdzieś czytałem że tynk gipsowy można "grubiej' nałożyć ale nie wiem czy to prawda i ile tego "grubiej" można nałożyć, ja zaplanowałem tradycyjny cementowo-wapienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.03.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 4cm to od ściany do ściany? jak umiejętnie pomalujesz pomieszczanie nie zauważysz tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeesiek 14.03.2017 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 tak w 1/3 płaszczyzna powierzchni stropu "ucieka" w jeden narożnik.Pomalować? cholera nie przejdzie... chyba że tynkarze z tych 4 cm zgubią ze dwa centy..., dwa centymetry na 6m nie bedą tak bardzo widoczne - chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.03.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Z poprzedniego postu zrozumiałem ze cały strop nie trzyma poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts