19TOMEK65 03.08.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Pestka jak zwykle ma wizualną odpowiedź na zadany problem. Jako wzrokowiec jestem szczęśliwy. Od siebie dodam, że przy ograniczonym budżecie wszelkie "dziwne" wzory jednak podnoszą cenę za 1 m2 na gotowo. Przy jodełce większy odpad ( chociaż przy fartuchu może się poszczęścić ) i koszt robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 03.08.2018 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) W kwesti mat czy połysk powiem tak ani jedno ani drugie . Najlepiej spisuje sie wykończenie satynowe, czasem zwane pół mat . Co do płyteczek w jodełke, do mnie bardziej przemawia klasyczna wersja, chevron to jest moda która przeminie a klasyczna jodełka zawsze bedzie klasyczna . Ps. Tak wiem we francji to klasyka. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez katka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 03.08.2018 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 No to sprowokowałem erupcję wulkanu (wypowiedzi) . I dobrze Chyba po to jest forum, żeby się wypowiedzieć Piszę z tableta, więc kłopot z wstawianiem fotek. (...) Sądzę, że taki układ wzoru też będzie ładny i efektowny Bardzo ładny i efektowny, ale ja chcę jodełkę Od siebie dodam, że przy ograniczonym budżecie wszelkie "dziwne" wzory jednak podnoszą cenę za 1 m2 na gotowo. Przy jodełce większy odpad ( chociaż przy fartuchu może się poszczęścić ) i koszt robocizny. O to właśnie chodzi... W kwesti mat czy połysk powiem tak ani jedno ani drugie . Najlepiej spisuje sie wykończenie satynowe, czasem zwane pół mat . Co do płyteczek w jodełke, do mnie bardziej przemawia klasyczna wersja, chevron to jest moda która przeminie a klasyczna jodełka zawsze bedzie klasyczna . Ps. Tak wiem we francji to klasyka. No właśnie. Już chciałam Ci odpisać, że to klasyka, a tu PS mnie zaskoczył Co do kafelek, teraz tak myślę, że może ja faktycznie mam półmat... Ale nie wiem do końca. A co do chevronu, to fakt że jest to aktualnie modne mnie nie zraża. Mam w obecnym domu klasyczną jodełkę na wszystkich podłogach i w ogóle żadna moda nie jest w stanie zmniejszyć mojego uwielbienia do niej. Dla mnie jest ponadczasowa. Aż żałuję, że nie mogę jej zabrać ze sobą. Gdyby było mnie stać na porządne drewno, które nadaje się na ogrzewanie podłogowe, też bym je ułożyła w jodełkę w nowym domu. A, że chevron to akurat francuski wzór - cóż z tego. Bardziej boję się przemijalności patchwork-ów i innych marokańskich wzorów, które też w jakiejś niesprecyzowanej jeszcze postaci zamierzam nabyć Przy okazji dla porównania wrzucam jeszcze raz chevron: i tradycyjną jodełkę (zdjęcia znalezione w sieci): http://cdn27.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/t/99759/biala-kuchnia-w-stylu-skandynawskim_2935451.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 03.08.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Mi się klasyczna jodełka bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 03.08.2018 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Mi się klasyczna jodełka bardziej podoba Chyba muszę tu poważny sondaż przeprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 03.08.2018 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Wiadomość z ostatniej chwili! Na budowie pojawił się dzisiaj ELEKTRYK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 03.08.2018 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 No to trzymamy kciuki, żeby się sprawdził i pojawił się też prąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 03.08.2018 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Pokażesz jakieś przykłady takich baterii ze szczotkowanego chromu, które bierzesz pod uwagę? Ja też właśnie nie chcę polerowanego, ale jest ich o wiele więcej w sprzedaży niestety, jak wszystkiego co błyszczy... Mnie po głowie chodzą wszystkie baterie w kolorze czarnym, ale też zastanawiam się jak bardzo będą na nich widoczne ślady wody. Nie mam wybranych. Kiedys łaziliśmy po salonach i widziałam takie. Mają takie jakby "paseczki" w jedną stronę - jakby właśnie ktoś je wyszczotkował Na czarnym też będzie widać krople. Mamy w biurze taką baterię - nie ma rewelacji. Tutaj widać te strukturę: Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Doli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.08.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Mam szczotkowany kran w kuchni. Krople jeśli pozwolę im wyschnąć, widać, ale zaletą jest łatwość czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 03.08.2018 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 W pierwszej kolejności pokażę ile zostało z mojego widoku na Czantorię. Tyle z kuchni: Widać już tylko czubek. A tyle z przyszłej kanapy w salonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 03.08.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Co do elektryka, po pierwszym dniu jestem zadowolona. Tak jak się z nim umówiłam, umieścił kable w dziurach po poprzednim, ale nie pozarzucał ich zaprawą, tylko zaklinował je szpilkami tak, żebym mogła wszystko po swojemu zapianować. A trzy bruzdy, które musiał dorobić są idealne. Wąskie i każde głęboka tylko na jedną pustkę w pustaku. Szkoda, że nie trafiliśmy na niego przed tą teksańską masakrą Bruzdowanie nowego elektryka: Wyrównane gniazdka, które poprzedni elektryk zrobił zupełnie niesymetrycznie do niczego: Zaklinowany kabel, żebym mogła wypełnić pianką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 03.08.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 03.08.2018 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Elegancko - oby tak dalej! Taka sugestia - upewnij się , czy poziomuje wielopunktowe puszki, coby nie trzeba było ich odkuwać przed tynkowaniem (albo po). Skośne ramki psują potem najlepsze wykończenie wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 04.08.2018 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Hej mrufko Ale się dzieje u Ciebie! Wyobrażam sobie Twoją radość z obecności elektryka . W końcu zaczyna to wyglądać. Super! Co do wizualek kuchni i łazienki, pięknie się prezentują. Jodełki podobają mi się obie. Ta francuska jest delikatniejsza, ale to można zmieniać kolorem fugi. Klasyczna jodełka bardziej podoba mi się z jaśniejszą fugą, francuska - dowolnie. Łazienka z wizualizacji podoba mi się bardzo. Jaki macie metraż górnej łazienki? Wygląda na dużą i przestronną. Kolor szarości zdecydowanie mocniejszy mi odpowiada, niż te bladziutkie, rozmyte wzory. Ale to oczywiście rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Też ciągle mam obawy, że zbyt intensywne wzory znudzą mi się, albo wyjdą z mody i wybieram raczej neutralne. Ale bez przesady. Jak coś Ci się podoba, to tak szybko Ci się nie znudzi. A może nawet nigdy , pomimo przemijającej mody. Moja mama, ponad 20 lat temu, zrobiła łazienkę wrzosową z szarą podłogą i szaro-białym dekorem. To był hit! I nikt ze znajomych nie miał takiej łazienki. I do dzisiaj ta łazienka wygląda fajnie, o dziwo. Została rozjaśniona szerokim pasem białych płytek z jakimś dekorem, do tego wymienione płytki na drzwiach zabudowy umywalki, również na te białe, wymieniona umywalka na prostokątną, nowe - bardziej na czasie baterie, szare ręczniki, szare dodatki, nowoczesne oświetlenie i jest współcześnie. I oryginalnie. A ja myślałam, że to będzie hit jednego sezonu. A Twój widok z okien mrufko, cóż, wiadomo, że był tymczasowy. Pewnie, że lepiej, żeby został z Wami na dłużej, ale chyba byłaś świadoma, że wcześniej, czy później, ktoś się tam wybuduje. Ja też napawam się teraz osamotnieniem naszego domku oraz widokiem na łąki, które kiedyś zostaną zabudowane. Ale nawet, jak ktoś się wybuduje obok, nadal będzie pięknie. U Ciebie też okolica malownicza i zasłonięta góra tego nie zmieni. Będziesz ją podziwiać najwyżej z pięterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.08.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Chevron wygląda cudnie. A i nowy elektryk sprawdził się znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19TOMEK65 07.08.2018 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Annomodą przy kafelkach za bardzo bym się nie przejmował bo biorąc pod uwagę , że kafelki leżą kupę lat na pewno wyjdą z modyMają się PODOBAĆ inwestorowi i być praktyczne - w tej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Jak ładnie położone, to na pewno będą się podobać niezależnie od mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 08.08.2018 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Elegancko - oby tak dalej! Taka sugestia - upewnij się , czy poziomuje wielopunktowe puszki, coby nie trzeba było ich odkuwać przed tynkowaniem (albo po). Skośne ramki psują potem najlepsze wykończenie wnętrza. Na oko wyglądają równo, ale to dobra sugestia Sprawdzę jutro poziomicą. Hej mrufko Ale się dzieje u Ciebie! Wyobrażam sobie Twoją radość z obecności elektryka . W końcu zaczyna to wyglądać. Super! No tak, to cieszy, ale o zgrozo jeszcze nie skończyliśmy murować. Została nam jedna ściana. Musimy ją skończyć w najbliższy weekend, bo od poniedziałku elektryk zapowiedział wejście na poddasze. To murowanie rozwlekło się już na kilka miesięcy, ale sumując te soboty i niedziele, choroby synka i nasze to w sumie nie jest tych dni jakoś bardzo wiele. Chciałabym już zamknąć ten etap... Klasyczna jodełka bardziej podoba mi się z jaśniejszą fugą, francuska - dowolnie. Mam dokładnie takie samo zdanie w tym temacie Łazienka z wizualizacji podoba mi się bardzo. Jaki macie metraż górnej łazienki? Wygląda na dużą i przestronną. Po podłogach wychodzi jakieś 8,78 m2, a po odliczeniu skosów 6,84 m2 (- wymiar z projektu). Tylko drzwi będą otwierane inaczej. Kolor szarości zdecydowanie mocniejszy mi odpowiada, niż te bladziutkie, rozmyte wzory. Ale to oczywiście rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Ciągle nie znalazłam odpowiednich płytek do łazienki U mnie to oprócz gustu, też rzecz budżetu. Gdybym mogła wydać 150-200 złotych za m2 płytek to nie miałabym takiego problemu A Twój widok z okien mrufko, cóż, wiadomo, że był tymczasowy. Pewnie, że lepiej, żeby został z Wami na dłużej, ale chyba byłaś świadoma, że wcześniej, czy później, ktoś się tam wybuduje. Ja też napawam się teraz osamotnieniem naszego domku oraz widokiem na łąki, które kiedyś zostaną zabudowane. Ale nawet, jak ktoś się wybuduje obok, nadal będzie pięknie. U Ciebie też okolica malownicza i zasłonięta góra tego nie zmieni. Będziesz ją podziwiać najwyżej z pięterka Niby tak, ale ciągle jeszcze się z tym nie pogodziłam :( Chevron wygląda cudnie. To w sondażu 3:2 dla jodełki francuskiej Nie licząc mojego zdania i annytulipanny, która obstawiła obie Anno modą przy kafelkach za bardzo bym się nie przejmował bo biorąc pod uwagę , że kafelki leżą kupę lat na pewno wyjdą z mody Mają się PODOBAĆ inwestorowi i być praktyczne - w tej kolejności. Jak ładnie położone, to na pewno będą się podobać niezależnie od mody. Macie rację Ale jak czasem widzę łazienki odnawiane w latach 90 i pierwszej dekadzie XXI wieku, to mi szczęka opada na widok niektórych płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 08.08.2018 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Wczoraj na budowie pojawił się hydraulik. Zrobił chyba wszystko, co potrzebne jest przed tynkami. Umywalka w toalecie pod schodami: Bateria wannowa i umywalka w dolnej łazience: Prysznic, umywalka i wanna w górnej łazience: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 09.08.2018 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Wczoraj wzięłam się za pianowanie elektryki, a dokładnie wszystkich dziur po poprzednim elektryku. Zużyłam cztery puszki pianki. Używałam wężykowej końcówki, żeby dokładnie pozamykać wszystkie roztłuczone komory Porothermów, żeby mi tam nie podwiewało. Dzisiaj pościnałam nadmiar i pouzupełniałam kilka szpar. Na razie skończyłam kuchnio-jadalnio-salon. Resztę będę robić, jak mi panowie zgłoszą, które pomieszczenia mogę pianować. Przy okazji dzisiaj zauważyłam, że hydraulik nie zrobił odpływu pod zmywarkę. A może będzie robił poźniej? Muszę go dopytać. Okno oczywiście ciągle nie zostało poprawione... Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez mrufka_bum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts