Grzesiek2017 16.03.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Nasz projektant zlecił geodecie mapkę do celów projektowych okazało się ze został naniesiony za mały obszar i mapka nie obejmuje głównych sieci wodociągowych i energetycznych , firma która zajmuje się energią poradziła sobie z tym problemem ale obawiam się ze już z wodą nie uda się. Rozmawiałem z geodeta i powiedział że może przygotować nową ale trzeba zapłacić i czekać koło miesiąca. Czy geodeta wcześniej zrobił źle mapkę ze nie objęła głównych sieci? I teraz to on powinien na swój koszt robić nową? Czy to my musimy starać się o nową mapkę na swój koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.03.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Wymagania dla mapy do celów projektowych - część zasadnicza + 30 m.Wodociągi również powinny sobie poradzić jeśli to oni będą ciągnęli nitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek2017 16.03.2017 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) właśnie mam 30 m dookoła działki a główna siec jest dalej, a geodeta sobie poradzi jesli nie ma na mapce głównej sieci z wodą Edytowane 16 Marca 2017 przez Grzesiek2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 16.03.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Projektant zlecił geodecie mapę po budynek czy pod budynek i media? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.03.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Pytanie jak dogadałeś się z wodociągami, czyli kto projektuje przyłącze i kto wykonuje.Np. u mnie wodociągi projektowały, a realizacja należała do mnie. Kasy nie oddali.Z prądem podobnie. Projekt po stronie PGE, wykonanie realizowałem ja przedstawiając do zatwierdzenia kosztorys. Po roku oddali pieniądze.Tak wiec mapa wykraczająca poza część zasadniczą nie była potrzebna.Musisz się dowiedzieć u siebie w wodociągach jak podejdą to tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek2017 17.03.2017 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 projekt wody i przyłącz robimy na swój koszt, projekt prądu i z tego co rozmawiałem z projektantem zajmującym się prądem to ze my nie płacimy nic ale nie wydaje nam się ze to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts