grabaz86 17.03.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Witam. Jestem tu nowy, nie jestem pewny czy w dobrym dziale pisze. Jeśli zasmiecam to przepraszam. Mam taki problem. Jestem w trakcie remontu stopodachu. Firma która wykonuje ocieplenie styropapą wyliczyła na podstawie planów i zdjęć określoną powierzchnię. Umowa została podpisana i rozpoczęło się układanie Styropapy. Po pewnym etapie prac okazało się że dach jest nieznacznie większy niż w umowie co spowodowało opuznienie bo brakło materiałów. Dach okazał się większy o metr a brakło około 5 m Styropapy. Teraz mam rozłożona Styropape bez tych 5 metrów pokryta papa podkładowa. Pozostała część dachu firma zamierzaja ułożyć z 2 warstw styropianu grubego na 10 i 5 cm bo nie mają już styropapy grubości 15. Proszę o podpowiedź czy tak położony styropian to to samo co jednolitą płyta grubosci 15 cm? Czy wykonawca może żądać odemnie zapłaty za brakujący metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts