axl2 17.03.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Witam, Chcę zrobić sobie wprowadzenie wody do garażu na podłączenie myjki ciśnieniowej. Czy rura pcv 16mm, 10mm wewnątrz wystarczy? Czy lepiej da coś grubego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 18.03.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Przepraszam a kolega to 5 stanowiskową myjnie w garażu planuje czy sporadycznie umyć samochód ? Ps.oczywiście ze wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 18.03.2017 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Należy zacząć od myjki. Czyli jaki ma wydatek wody na maksymalnym ciśnieniu (instrukcja obsługi).Są myjki, które same sobie zasysają wodę, ale na pewno nie rurą DN 10 mm.Do rozpatrzenia:Jakie ciśnienie w sieci wodociągowej?Jak długi jest odcinek rurociągu DN 10 mm?Lepiej zwiększyć średnicę rury zasilającej myjkę, aby nie narażać pompy na kawitację.Z mojego doświadczenia wynika że do myjki o wydatku 14 l/min, wężu zasilającym 1/2" dł. 30 m i ciśnieniu 2,5 Bara było zbyt mało wody. Musiałem zmienić wąż na 3/4" PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axl2 18.03.2017 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Myjkę mam marketową póki co. Wydajność 6L/1min, ciśnienie na dom mam ustawione 3,5bara. Rury od sieci będzie ok 8 metrów. Mycie oczywiście sporadyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samorób- 23.03.2017 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Należy zacząć od myjki. Czyli jaki ma wydatek wody na maksymalnym ciśnieniu (instrukcja obsługi). Są myjki, które same sobie zasysają wodę, ale na pewno nie rurą DN 10 mm. Do rozpatrzenia: Jakie ciśnienie w sieci wodociągowej? Jak długi jest odcinek rurociągu DN 10 mm? Lepiej zwiększyć średnicę rury zasilającej myjkę, aby nie narażać pompy na kawitację. Z mojego doświadczenia wynika że do myjki o wydatku 14 l/min, wężu zasilającym 1/2" dł. 30 m i ciśnieniu 2,5 Bara było zbyt mało wody. Musiałem zmienić wąż na 3/4" Pozdrawiam Cezary Nie ma się co dziwić przy 2.5 barach z budynku na końcu tych 30 metrów woda leciala jak krew z nosa... Do takiej marketowej spokojnie wystarczy jak nie będziesz używał jej w sąsiedniej miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts