blackbit 18.03.2017 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Witam, Na wstępie chciałbym się przywitać na forum ponieważ jestem tutaj nowy jako osoba dodająca wpisy. Odrazu zwrazam się z sprośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu z oknem połaciowym. Niestety nie znam producenta, a tym bardziej modelu wspomnianego okna. Jeżeli to coś pomoże, to okno jest z zamiasem w górnej krawędzi i jest otwierane "do góry". Mam jednak z jednym z okien problem, który widoczny jest na załączonym zdjęciu. Jak widać ramię zawiasu znalazło się poza prowadnicą, która jest przykręcona na stałe do ramy okiennej. Nie mam zupełnie pojęcia jak doszło do tej sytuacji a raczej jest to stan zastany. Nie mogę jednak poradzić sobie z ponownym umieszczeniem ślzgacza ramienia w widocznej prowadnicy. Czy ma ktoś z Forumowiczów więdzę lub pomysł jak można to naprawić i skorygować? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.03.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Wygląda tak, jakby skrzydło zostało podniesione wyżej niż dopuszcza system (dalej niż 90stopni lub nawet całkiem otwarte i po powrocie prowadzenie nie trafiło w szynę. Nie da się tego bardziej odchylić i ręcznie zgrać te elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackbit 18.03.2017 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Wygląda tak, jakby skrzydło zostało podniesione wyżej niż dopuszcza system (dalej niż 90stopni lub nawet całkiem otwarte i po powrocie prowadzenie nie trafiło w szynę. Nie da się tego bardziej odchylić i ręcznie zgrać te elementy? Właśnie z tym jest problem, bo faktycznie wygląda to tak jakby ktoś zbyt daleko otworzył skrzydło (widać to nawet po zewnętrznej osłonie). Niestety w moemncie kiedy uniosę skrzydło okienne na tyle wysoko, że powinienem mieć już możliwość wsunięcia zawiasu w prowadnicę, to naprężenie sprężyny samego zawaisu jest natyle mocne, że nie ma siły aby go umieścić we właściwym miejscu. Czy taki mechanizm nie ma gdzieś ukrytego "czegoś" co umożliwa naprawadzenie zawiasów na swoje miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.03.2017 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 To może spróbuj "przegiąć"? Nie spodziewam się, by pojawił się tu ktoś znający taki typ okna.. no ale czekaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 19.03.2017 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 trzeba odkręcić skrzydło Wsunąć sanki w prowadnice, na swoje miejsce i ponownie przykręcić skrzydło Na 100% błąd przy montażu i później już nie chciało się tego nikomu poprawić Co za staroć ale działa poza tym jednym oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts