tumi 18.03.2017 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Witam Proszę o poradę w sprawie mojej instalacji. Posiadam dom piętrowy gdzie na parterze są 3 pętle podłogówki (zdjęcie 1), i 6 kaloryferów. Na piętrze mam 7 kaloryferów i podłogówkę w łazience podpiętą pod rozdzielacz razem z kaloryferami. Pod podłogówkę jest podpięty UNIBOX. Całość zasila piec węglowy i gazowy Junkers (ogrzewamy 95% gazem). Niestety problem pojawia na górnej podłogówce, która nie grzeje w ogóle. Jeśli chcę żeby zagrzała muszę bardzo przykręcić kaloryfery (kryzowanie). Niestety wadą takiego rozwiązania jest to że przykręcone kaloryfery grzeją tylko górą, a dołem są całkiem zimne. Domyślam się że jest wadliwie wykonana instalacja z podłogówką, bo pomieszczenie jest duże i pewnie brakuje ciśnienia, aby przepchnąć tamtędy wodę. Czy jest ktoś w stanie poradzić coś na ten problem? Zasilanie dolnej podłogówki: rozdzielacze na kaloryfery: Podłogówka która nie grzeje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 18.03.2017 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 ile masz pomp? to wyglada jakby podlogowka na dole miala swoja pompe a reszta na tej kotłowej, jak tak to zmniejsz bieg na tej pompie ze zdjecia 1kryzowanie i tak bedzie potrzebne ale może podłogowka nie bedzie tyle wody podbierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 19.03.2017 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Rozdzielacze do podłogówki na piętrze i kaloryferów są na parterze czy na piętrze? Jest to wszystko odpowietrzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tumi 23.03.2017 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Rozdzielacze do podłogówki na piętrze i kaloryferów są na parterze czy na piętrze? Jest to wszystko odpowietrzone? Tak, powietrza nie ma nigdzie. A gdybym dołożył pompę cyrkulacyjną (poniżej link) do samej podłogówki, jest szansa że to zadziała? http://www.lfp.com.pl/web/home.nsf/typy/dom_ogrod,erga Edytowane 26 Marca 2017 przez tumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts